.

Blä!
Känns som jag har haft pms i en månad nu. Och tidsmässigt så ska den inte börja förrän nästa vecka så detta skithumör lär ju bara förlängas av den helvetes pms:en sen.
Är grinig och sur hela tiden.

Theos dagis är helt värdelöst! Men vill inte byta förrän jag fått ny lägenhet och vet vart jag kommer att bo. vill inte byta dagis två gånger liksom.

I måndags när jag hämtade honom så hade han ramlat utomhus och slagit huvudet., detta för att de inte använder hjälmen, som dom BETT os att köpa!
Blev skitförbannad och skällde på dom och sa det att det känns inte helt okej att lägga ner 350 kr på nåt som bara ligger på hyllan där och som de inte använder. Det är svinhalt på gården och föräldrar och barn halkar runt som snorloskor när man ska lämna och hämta. och de använder inte hjälmarna på småttingarna! GAH! Va fan ska man ha den till då?! Ser fint ut på hyllan eller vad?

Igår när jag hämtade honom hade han ramlat utomhus igen. denna gång var det ansiktet som tog smällen. så fine hjälmen hade inte hjälp där endå.
Jaja, jag förstår att barn ramlar och slår sig men jag börjar bli less på att hämta honom varje dag med nya bulor och blåmärken.

Idag så ringer dom mig på jobbet! Då har han tydligen sprungit rakt in i en dörrpost. Jävla klant till pojk jag har.
Så nu pryds hans tjusiga skalle med tre blåmärken runt pannan. En jättebula ovanför ögpnbrynet med ett litet jack i och små riv/skrapsår över ögonbrynet och ner på kinden.

Så kan det gå en halv vecka på dagis.
Sitter mest och undrar över hur han kommer se ut imorgon när jag hämtar honom.

Annars är det andra små irritationsobjekt som stör min vardag.

Fyller år gör man ju på lördag också.. fan. har ingen lust att fylla år nu.. så jag har helt enkelt bestämt mig för att inte göra det. tar det när jag har tid, lust och ork för det. kanske till sommarn? jaja. På lördag, på födelsedagen alltså, så har jag bokat in tvätt-tid. så roligt tänkte jag ha det. ska eventuellt låna ut Theo till farmor så kan jag få städa, tvätta och diska lite alldeles för mig själv, kan vara mysigt.

Jaja.. nu har jag fått skrivit av mig en del i alla fall. :)

På återseende!

137

Det är siffran som stog på mitt konto i fredags efter att jag betalat mina räkningar, Mycket inspirerande.. eller hur?!

Fuck.!

Det blir dyrt att ha sjuka barn., men men. Jag/vi klarar oss nog. har pengar på sparkontot som jag kan nalla utav och jag börjar från och med nästa vecka på modifast (dom redan är inköpt) Allt annat lillgrabben kan behövas finns redan hemma. Så i teori så ska det inte behövas göras av med några pengar alls förutom till bensin till bilen.

Men så lär det väl knappast sluta, men jag hoppas.

Idag sålde jag mitt babyskydd också så dagens inhandling av mat, vipes och välling vart betalt av den affären. :P

Usch vilket tråkigt inlägg det vart. det var nåt mer jag ville er kära läsare men jag har glömt bort vad det var.

På återseende!

Haha!

Vet inte riktigt vad jag ska säga!
Sitter och kikar på Fenomen och Uri uppmanade tittarna där hemma att plocka fram någonting där hemma som inte längre fungerade. Ja, jag tog ju såklart fram  mobiltelefonen eftersom min ljudvolymsknapp inte fungerat på flera veckor. och efter Uri's uppgift så fungerar nu min ljudvolymsknapp. Jag kan höja och sänka.
HELT SJUKT!
Haha. jag tror ju inte på sånt här.. men jahopp.. vad ska man säga nu då. :P



Nu blire BB

På återseende!

Lista

förlossningen som en lista

Jag har stulit den här listan från Jessica

Nu var det iof ett tag sen min förlossning var men roligt att fylla i endå kan jag tycka. :)
Minnet är väl inte det bästa så vissa grejjer kommer jag helt enkelt inte ihåg. 

GRAVIDITET:


När fick ni reda på att du var gravid?  Februari 2009

Var det planerat? Delvis kan man väl säga
Mådde du illa under graviditeten? Ja, de första tre månaderna ungefär

Hade du mycket foglossningar? Inget alls!
Hade du någon hormonrand? Japp, en skarp från naveln ner och naveln upp en bit
Fick du bristningar på magen? Nä, inte en enda!
Vad trodde du att det skulle bli för kön? Jag kände på mig på en gång att det var en pojke och fick det bekräftat på UL

Vad ville du att det skulle bli för kön? Spelade ingen roll, men skulle nog kännas konstigt om det var en tösabit som tittade ut när jag var så inställt på en grabb.

Hade du några speciella cravings?  Hade perioder då jag var sugen på lite olika, men oftast drickbara grejer, och KALLT skulle det vara. Några veckor drack jag otroliga mängder mjölk. :P

Vad gillade du för mat?  Inget speciellt.

Någon maträtt du avskydde? Nä, jag tror inte det.
Hade du halsbränna? En del lite till och från under graviditeten, värre de sista tre månaderna.

Behövde du kissa ofta?  Nja, fick kliva upp nån gång under natten i slutet.
Hur mycket gick du upp?  Massor! Har inte koll på exakt hur mycket men tippar på mellan 10 och 20 kg. kanske tillochmed mer.. :S

Är du nöjd över din graviditet?  Ja! En helt underbar graviditet i det stora hel faktiskt. 
Var du rädd för förlossniningen? Nej, jag såg fram emot den och längtade! Längtar nu tills jag får vara med om samma mirakel igen!!

FÖRLOSSNINGEN:


När startade din förlossning?  Den 6 oktober ca 20:00
Vilken vecka var du i?  40 måste jag ha varit
Gick du över tiden?  Det beror på hur man ska räkna, det började ju med vattnet på rätt dag men han kom ju inte förrän dan efter så jaa jag gick väl över 1 dag då.
Hur startade din förlossning? Ja nu har jag ju nästan svarat på det, men ja det började med att vattnet gick. precis som på film. :P
När åkte ni in? Åkte in vid 21/22-tiden den 6:e
Hade du någon bedövning/smärtlindring?  Hade både lustgas och EDA

Hur länge hade du värkar? Värkarna började lite smått under natten, men inga jättestarka värkar, de ordentliga verkarna börjadevid 12-tiden så i 6 timmar ungefär hade jag ordentliga värkar.

Tyckte du att värkarna gjorde ont? Ja innan de satte EDA:n så gjorde dom jätteont

Grät du? Ja, när han kom ut.
Skrek du?  Ja, vid krystningsvärkarna 

Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? Jadu, det var väl som det brukar vara nån/några minuter emellan, sedan hade jag några värkar som gick i varandra så då fick jag aldrig någon återhämtningsperiod emellan.
Hur lång tid tog krystvärkarna?  20 minuter tror jag.

Vem var med på din förlossning? Anna var med mig de första 2-3 timmarna och sen var mamma där.

Hade du ont efteråt?  JA! Att gå på toa var en mardröm!

Är du nöjd över din förlossning? Väldigt nöjd. Hade inte kunnat drömma om en bättre förlossning... faktiskt. :)


BEBISEN:

Mådde bebisen bra när den kom ut? Absolut! Han var så fin och hade bra lungor
Vad blev det för kön? Pojke
Vad vägde han/hon? 3460 tror jag väl.. straxt under 3500 vare i alla fall.
Hur lång var han/hon? 49 cm
Huvudomfång? 33
Ville bebisen amma på en gång? Ja
Hade bebisen gulsot? Lite, men det gick bort efter några veckor, han behövde inte sola, men låg inärheten av "maxvärdet"
Mådde bebisen bra under bb-tiden? Läkarna tyckte han hade lite svaga hjärtljud så vi fick ta EKG, men det visade ingenting och vi låg kvar på BB i 5 dagar. Dels för att vattnet gick så långt innan och sen för hjärtat.
Vad fick han/hon för namn?? Theodor
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Japp hade redan bestämt att han skulle heta Theo redan när han låg i magen. :)


Sådärja, det var min förlossning i lista.

Men jävla skit! Nu har jag haft det här inlägget sparat sedan igår för jag har försökt ladda upp en bild också, men det vill ju inte alls fungera. ville ha en pyttebebisbild, men icke. äh, tar en gammal bild som redan finns i bloggen istället. :P

Här är mitt lilla hjärtegull!  <3


Barnkläder

ja det är väl ingen som missat alla dessa diskussioner som gått kring barnkläder på butikerna.
Skillnaden på storlekarna från tjejkläder till killkläder. Har aldrig lagt nånting i det och inte tänkt på det förrän idag.

Skulle köpa enfärgade långärmade tröjor till Theo idag. Gick förbi en snurra med enfärgade tröjor och tog fram den minsta.. en 92:a (som såg ut som den skulle passa theo perfekt) hmm.. liten 92:a tänkte jag bara. men men. fanns väldigt mycket rosa och lila och då inser jag att aha, jag är inne på tjejavdelningen. så jag gick över till pojk och tar fram en 92:a där. jomen tjena! den var som en 98/104 på tjej.
Var tillochmed tvungen att gå tillbaka till tjejtröjorna och lägga dom uppepå varandra och jajjemensan! de skiljde sig med nästan 2 cm i armar,bredd och längd.

Så., som alla diskussionerna har gått nu så ställer jag mig också frågan! Varför är tjejkläderna mindre än pojk? eller varför är pojk större än tjej?!
Butikernas egna argument har ju varit att pojkar rör sig mer och "pojkmodet" ska vara lösare och större.
Fine om det argumentet hade varit på något modeplagg., men nu rör det sig om en vanlig basic långärmad tröja.
Storlek 92 ska väl endå vara 92 oavsett om du är tjej eller kille? Du har väl inte längre armar om du är kille eller om du är tjej på 92 cm?

Nej jag fattar ingenting.

Jag var ju ute efter en mörkblå tröja och en svart. fanns tyvärr inget mörkblått till tjejerna men svart fanns på tjejsidan. Så jag köpte en mörkblå pojk och en svart tjejtröja. Och nu när jag prövat dom på Theo så stämmer det ju. Tjejtröjan passar jättebra och pojktröjan är aaaaalldeles för stor.

Nä, det där tycker jag bara är fel.

Jaja.. nu ska jag kika på lite tv.

På återseende!

Migrän!

Satans jävla helvete då!

Skrev ju igår att jag var på så jävla pissigt humör, men att det inte skulle kunna vara pms..., men nu är jag fan fundersam på om det inte är det endå. Fick nämligen tillbaka min mens idag(!) Vafan den slutade ju bara för typ 3-4 dagar sen.

Jävla skit!

Ont i benen har jag också. suck. Bara gnäll på mig idag känner jag.

Men, benen får jag skylla mig själv över. Varit ute på birsta och IKEA sen klockan 10 fram till 4-tiden ungefär.
Köpte en madrass till Theos resesäng så han sover mer bekvämt i den, två enfärgade tröjor och en pyjamas med fötter på. detta också självklart till Theo.
Sen handlade jag lite blöjor och mat som skulle hem till pappsen.

När jag var klar i staden på landet så åkte jag hem till pappsen och käkade middag. pizzakit vart det. så egen pizza med parmaskinka och mozzarellaost! MUMS!! :) Vi var beredda både jag och pappa på att behöva steka på lite köttbullar eller nåt till Theo, men han äääälskade pizzan. :)

Sen gick vi igenom lite granna om vad som skulle göras i veckan, tillexempel när bäbis ska ha mat och vart handdukar och lakan finns och hur jag får igång datorn och allt sånt som man behöver veta för att vara där i en vecka.

Jag och lillskrutten ska alltså bo hemma hos min pappa nästa vecka och vara kattvakt.. stackars bebis. Katten alltså, den heter bebis. Inte alls logiskt med tanke på att bebis är en mycket STOR katt. Men han hette redan så när vi tog han så han har fått behålla sitt namn. känns lite löjligt bara när man går runt och ropar på bebis ute på gården. haha.


Här är förresten en bild på pyjamasen. Så himlarns söt. Syns kanskte inet så tydligt men det är en massa bamse och vargen på den.

Det är ju inte det lättaste att hitta en pyjamas med fötter i Theos storlek, men Lindex dom kan dom!


Nä, ett  nytt inlägg kommer snart. promise!

På återseende!

Tandläkaren! :S



Idag var jag till tandläkaren vilket resulterade i att jag nu är 2000 kr fattigare! Awesome! jag som kommer ha det tufft nog i april iom att jag vabbat två veckor. jaja. inte mycket att göra åt saken, man måste ju ta hand om tänderna.

Undersökning+röntgen    690:-
Röntgenundersökning delstatus
(alltså berätta vad röntgen sa)    220:-
Fyllning av yta på molar eller premolar    885:-
Professionell tandrengöring i kombination med
undersökningsåtgärd   210:-

För att översätta en del.
Det första är alltså kanske självklart bara undersökningen och att dom tog röntgenbilderna.
Den andra posten har jag redan förklarat, dom tar alltså betalt för att berätta att röntgenbilderna ser bra ut och att det inte finns några hål.
Tredje posten då. Jag har ju implantat och fyllningen ner till skruven började bli tunn så de fyllde på den på nytt. Det kostar alltså 885 kronor att slänga dit lite porslin och slipa till den en aning på 1 tand! Och arbetstiden för detta var cirka 5 minuter. bra timpeng måste jag säga.
Sista posten då.. den professionella tandrengöringen, det rör sig alltså om att de pillade bort lite tandsten.

Fan att det ska vara så infernaliskt dyrt att gå till tandläkaren! Jag förstår dom som skiter i det och hoppas på det bästa.

Men nu är det i alla fall gjort och slipper ju gå dit på ett år så det är väl positivt.

Nej nu ska jag gå och borsta mina professionellt rengjorda tänder och min svindyra fyllning sen ska jag sussa med lillgrabben!

Nattinatt!

På återseende!

Dålig dag!

Idag har jag haft en riktigt pissig dag! fan fan fan! Känns ungefär som om jag skulle ha pms, men det är åt helvete fel tid för det.

Men men, flexade ut en timme tidigare på jobbet idag så jag stack iväg och handlade sedan hämtade jag min underbara gosknopp! Han har varit så mysig nu i veckan. Ska pussas och kramas hela tiden. :)
Fick en bild häromdagen utav en vännina, en bild som hon tog när hon varit på besök hos mig och lillknoddas för nästan ett år sedan. :)



Tänk att han varit sådär liten och ännu mindre. :)
Den här bilden togs någon gång i april så han är väl cirka halvåret då.

Annars mår jag bra, förutom det dåliga humöret idag.

Imorgon kommer mammsen eventuellt ner till Sundsvall så då tar vi en liten shoppingdate ute i Birsta. Blir roligt för Theo att träffa mormor också, snart tror han att telefon heter mormor. :P

Allt för nu kära vänner!

På återseende!

Dålig update

som vanligt då. :P

Här hemma har jag egentligen haft all tid i världen att uppdatera då vi haft sjukstuga.

Det började den 28:e Februari en måndag. Då fick theo svinhög feber (41,9) Fick inte riktigt ner den men vi kämpade på genom natten. Sen hade han runt 40 enda fram tills på torsdagen. Då hade även snuva och hosta kommit och därmed även Theos andningsbesvär.
Vi blev inlagda på sjukhus och jag började bli dålig. Efter allt det här så vart det penicillin till Theo för öroninflammation och sen matvägran och magvirus. Här kör vi med allt på en gång.
Själv åkte jag på en sjujävla förkylning/influensa. så nu äter också jag penicillin och Rinexin och har fått nån speciell nässpray Nasonex för bihålsinflammation.

Är då som sagt fortfarande inte frisk men Theo är pigg och glad och tjockar på sig och äter MASSOR. :) Måste ta igen de 1,5 kg han gick ner på de senaste två veckorna.

Annars så är det inget speciellt som händer. Jobbet funkar kalasbra! Härligt med solen som lyser och så. :P

Nä mer än så orkade jag inte skriva nu., men en liten update ifrån oss!

På återseende!

RSS 2.0