piss

mår pissdåligt...

inget mer finns att tillägga.


kortklippt

Ja idag har jag varit på ett pissjävla humör. tråkig, grinig och gnällig. precis som theo igår.
Så vad gör man när man kommer hem då? jo man kapar av sig håret. det är väl skitbra?

så nu är jag kortklippt.
ojämt och förjävligt ser det ut., men låter det vara såhär ett tag så får vi se om det blir rakhyveln nästa gång eller ifall det får va såhär ett tag.
ser i alla fall inte så förjävla tunnhårig ut nu.

Farsdag

Kom jag på att det var mitten av dagen typ. :P så då fick pappsen ett grattis. vi har aldrig riktigt firat fars och morsdag med presenter och sånt. har liksom inte varit en sån big deal liksom.

Vi åkte i alla fall ut till farmor vid 10-tiden och kom hem vid kvart över 6 ungefär. Theo har varit helt hopplös idag. han har varit gnällig, skrikig och grinig.
ingenting har dugit. han har varit arg och bara allmänt pissjävlig. funderar på om det är att han håller på att bli sjuk. han har nämligen varit snorig idag. så det kan ju ha med saken att göra.

mitt tålamor har i alla fall varit nere på noll kan jag ju helt klart konstatera. har inte orkat med honom. så det var skönt att vara ute hos farmor där man kunde få lite avlastning i form av att andra underhåller och tjatar lite på honom.

fortfarande risig i magen är han också.

Vi får se hur natten går och hur han mår imorgonbitti., men jag ska försöka gå på jobbet också får dom ju ringa från dagis ifall det inte funkar.

Just det.
hur det gick med sängen?
det gick kalasbra.
jag la honom igårkväll och han klev inte upp en endaste gång. han vaknade till vid 5-tiden imorse och var ledsen. eller vaknade till är fel ord för han var inte ett dugg vaken när jag kom in i hans rum. men jag bäddade om honom och pussade honom på pannan och han snusade vidare.
sen vaknade jag igen 10 över 7 för att han var jätteledsen och helt i panik. undrade mest varför han inte kliver upp ur sängen och kommer in till mig om han vaknar på det sättet, men eftersom att han inte var vaken där vid 5 så antog jag att det var samma sak nu. jag klev upp och när jag öppnar min sovrumsdörr så hör jag att det är inte alls ifrån hans sovrum ljudet kommer. då har lillstackarn gått ut i köket i sömnen och väl där vaknat till och är helt i panik för det är alldeles mörkt och ingen är där.
så när jag kommer ut i köket kastar han sig i armarna på mig och hulkar och är jättejätteledsen.

Gick in med honom till mitt sovrum. där somnade han om på direkten bredvid mig. sen vaknade vi till båda två vid halv 9. så en relativt bra natt/morgon.

Nu ska jag kika på lite tv sen så blire sussa tidigt. imorgon blire som sagt jobb! :) hoppas jag.

Magsjuka?(varning för skitsnack)

Någon som har eller har haft årets magsjuka på ungarna?
Theo har varit tvär-risig i magen i en hel vecka nu. löst skit. ikväll var den värst.
han brukar ju oftast skita direkt på morgonen men nu har det inte hänt nåt under hela dagen. han har däremot gått runt och lagt mökar som skulle kunna ta död på en.
Men sen nu på kvällen så la han en sån jävla skit så jag trodde bergis att hela han var nerskiten, men det hade klarat sig från lekage, men det var rinnande iprincip.

Och sån har han varit nästan hela veckan. kanske itne riktigt såhär lös, men lös i magen och skitit massor med gånger.

Så jag funderar lite på om det kan vara magsjuka som bara går åt ena hållet så att säga.

Pratade med en bekant som är förskolelärare och hon sa att årets magsjuka är skitkonstig. bokstavligt talat. så undrar om det kan vara det.
men en vecka?
aja. hoppas att magen ordnar till sig på honom under morgondagen.
sitter och funderar om det kan vart nåt han ätit, men nää.. inte en hel vecka.

ja det visar sig väl.

Fick en galet nöjd kille i alla fall när jag tagit bort ena sidan på spjälsängen. åh, vad lycklig han vart.
jag gick ut och satte mig i vardagsrummet också hör jag att det blir alldeles lugnt och stilla där inne. så ropar han på mig och när jag kommer in så har han bäddad ner sig i sängen lillknoppen. han tyckte det där var hel-läckert.
Nu har han somnat också. utan några som helst bekymmer. var ju förberedd på att han kanske skulle springa upp och ränna, men icke.
han sover så gott så.
Hoppas det håller i sig. och att han inte springer upp allt för tidigt imorgonbitti.

Idag har jag haft en kolis-dag. vilket har betytt pizza och nu ska jag faktiskt äta mig lite karra. :)
men läsken skippar jag. var ju helt beroende utav läsk och vet att skulle jag dricka nu så skulle jag bli fast igen. nej läsk det får bli vid enbart väldigt speciella tillfällen. :) som till veckan på twi-day. då blire nog en eller två läsk. sen när vi ska bo på knaust med jobbet och ut och dricka lite drinkar på kvällen då får det vara hur mycket kolisar som helst. det skiter jag i. :D jag ska dricka godrinkar. :) inte allt för många förståss eftersom vi ska jobba hela helgen., men endå.

Tvättstuga har jag också ikväll.
har lagt i sista maskinen så ska ner och hänga upp den om en halvtimme. sen gäller det att inte glömma bort tvätten. :)

Imorgon ska vi ut till farmor. träffa dom och träffa faster. trevligt trevligt. theo ska få prova lite hjälmar också. inför skoter-säsongen. måste köpa goggles till honom också. i år ska han ju minsan få köra skoter själv. lillskotern börjar bli alldeles lagom i storlek till honom. :) kommer bli skitmysigt när han lärt sig hur man kör själv. det tror jag han kommer gilla. och till sommarn så är han tillräckligt stor för att köra sin lilla bubbla cab också.  :)

Jaja.. nu vart det massa svammel.
hoppas ni har en asnice helg!

mår lite bättre

japp japp. mår faktiskt mycket bättre idag.
inte så trött och har fått sovit massor.

Theo kom intrippandes i rummet vid 7-tiden, men inte för att väcka mammsen, nej nej. han ville pussas och kramas lite och sedan somna om i mina armar. gos. vi vaknade vid 9-tiden.
då kastade vi i oss lite frukost och stack iväg mot birsta.

Köpte ett sånt där tippskydd till theos säng. så jag kan ta bort ena spjälsidan. även fast han verkar klara det helt galant att klättra över så känns det ju lite riskabelt och han kan ju faktiskt ramla ur nån gång. så när han vaknat nu efter sin lunchsovning ska jag skruva lite i sängen hans. :)

Köpte även julkulor på ikea. 50 pack för 79:- helt ok. jättefina. röda. :) lite blandade storlekar. var både blanka, matta och glittriga.
Ska köpa glitter också. det har jag hittat ett tjockt fint på Ica MAXI för 40:- för två meter.

Idag har jag en kolhydratsdag så idag är allt tillåtet. :P njää.. kanske itne allt, men tänker faktiskt äta mig en pizza sen till middag och kanske till och med blir en liten karamell till kvällsmys. :)

Just det. när jag var på IKEA så kollade jag en sista gång på sängen jag funderat på och har bestämt mig helt och hållet! den ska jag ha! :)
Med huvudgavel och allt så kommer den gå på 3400. också säljer jag min befintliga säng för en tusing så blir det ju "bara" 2400. helt ok. Så himla praktisk och snygg är den! köngbra!

Kanske slår slag i saken och köper den redan nästa helg.. hmm.. aaa.. får se om jag får hjälp av pappsen då och att vi har nåt släp vi kan låna.

Nu ska jag bara sitta och glo i nån timme eller två tills theo vaknat. :) vart sjukt sugen på att slå in lite julklappar, men tar nog det ikväll. :) Just det. jag har ju tvättstuga ikväll också. det hade jag nästan glömt bort. :) Tur man har minnet med sig ibland. hehe

gosknopp

Idag har jag då varit hemma från jobbet och theo har varit på dagis.
gick faktiskt och hämtade honom nu så han fick komma hem nu straxt efter fyra istället för fem som det annars brukar bli.

Masade mig iväg vid lunchtid också och köpte lite middag. blidde grillad kyckling. gott och snabbt. slipper ju göra nånting. behöver bara dela den i bitar till theo liksom. :) koka på lite pasta till honom också förståss.

imorgon tänker jag synda lite. köpte croissanter på affärn. ni vet såna där i rör som man rullar ihop och kastar in i ugnen. sjukt goda blir de och jag vart så sugen när jag såg rullen.

Ikväll ska jag kika på idol och till det kör vi lite grönsaker och dipp med loka jordgubb&guava. smarrigt.

Theo ska få ostkrokar ikväll. :) fredagsmys på hög nivå.
skippar vinet då det inte gick sådär jättebra förra helgen. hehe.

Sjuk

Mycket av det nu.
blä. gick hem från jobbet igår vid 3-tiden. och blir hemma idag för att få vila upp mig lite.

Så. idag står SOVA på schemat. en mysig filt och nån film eller lite tv-spel kanske.

Jobbar

Ja jag jobbar och jobbar. även fast jag är sjuk. men har mått bättre idag än igår.. så hoppas hoppas att det kan vara på bättringsvägen.

Ska sova tidigt ikväll. försov mig imorse.. igen. är så sjukt trött hela tiden. fattar inte.

Aja. imorgon så hämtar pappsen theo på dagis lite tidigare och jag flexar ut för att åka och handla lite. :)
Och i helgen hoppas och håller tummarna för lite feber som kan leda till vattkoppor. :)

Bra och dåligt.

Vi börjar med det bra va?
Både theos vantar och tröja har kommit tillbaka på dagis! yes!! vantarna låg inne på en annan avdelning på nåt barns hylla där så det är nån personal som råkat ta fel bara. huvudsaken var ju att de kom tillbaka.
och tröjan hade någon lagt i botten av hans blöjlåda, så den hittades ju itne förrän nu när alla blöjorna var slut., men där var den i alla fall! så nu har allt kommit tillbaka och jag kan känna mig asjävla nöjd med theos dagis! ÄNTLIGEN!! :D

sen det dåliga då? Ja.. att gå ner så mycket i vikt som jag gjort på så kort tid kanske inte är helt ultimat. heller inte om man tagit bort en stor del av kostcirkeln genom att utesluta kolhydrater nästan helt.
Detta har resulterat i att jag tappar hår. otroligt mycket hår. jag drar mig för att tvätta håret för varje gång jag tvättar det så lossnar stora tussar.
Men det är en av bieffekterna av LCHF som bara drabbar vissa. Vissa får bättre hår av lchf också har vi ju mig då. haha. som såklart det värsta ska hända.

Har börjat smyga in fler  och fler kolhydrater och börjat med priorin och massa andra vitaminer för håret, men jag funderar endå starkt på att raka bort ALLT!
undrar hur de skulle reagera på jobbet om/när jag kommer in utan hår. :P
Det enda som gör att jag drar mig egentligen är att det blir ju så jävla kallt. hade det vart sommar hade jag inte tvekat en sekund.
så jaa.. vi får se.

Är lite orolig också för hur theo skulle reagera. skulle han märka det ens? och om han gör det hur skulle han reagera? jaa.. jag vill ju knappast att mitt eget barn ska bli rädd för mig.
jaja.. ner på stan imorrn och köpa nå snygga mössor kanske? mmm.. lovar att uppdatera om/när jag gjort det. hehe


vilken jäkla tur..

.. att man har bloggen alltså.

Här sitter man och betlar för en försäkring på pojken.. har man gjort nån skadeanmälan på allt han vart med om då? nää.. så nu tog jag tag i det och gjorde allt på en gång.
Nej inte allt. men tre grejjer varav två går liksom in i varandra.
Ja.. varför bloggen är bra då? jo för inte skjutton har jag koll på vilka datum theo varit upp på sjukan eller när vi varit inlagda.

Så nu kunde jag bara backa bak här och se att första gången vi blev inlagda var den 28 februari.
andra gången var 17 maj till 20 maj.

hans försäkring täcker ju upp 480:- per dag man är inlagd tydligen. och man har 3 år på sig att anmäla en skada från det att den hänt.
så jag anmälde våra två inläggningar på sjukhus.

och anmälde även hans senaste skada då vi var tvugna att åka upp och tejpa ihop honom. man ser redna nu att det förmodligen kommer bli ett ärr som blir bestående.
men man vet ju aldrig.
aja. nu har jag i alla fall gjort skadeanmälan. så vi får väl se.

ska kontakta folksam om hemförsäkringen också om allt som blev förstört i flytten eftersom precis allt som var i förrådet blev mögelskadat och förstört.

Jaja.. nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. kvart i nio. :) men jag  är så jävla trött alltså. känner mig halvt döende och har slemhosta och ont i halsen.
ynkliga jag.


Äntligen!

Nu har hyllorna i vardagsrummet kommit upp och sista kartongen är nu upp-packad! sån otroligt skön känsla!
Nu är det bara lite småplock kvar,
några hyllplan som ska upp i badrummet och gardiner som ska upp. en gardinstång i mitt sovrum också.

Så här ser det ut i vardagsrummet nu i alla fall.



Och väggen där lampan står ska bli fotovägg med massa vita ramar. blir jättefint tror jag, så får man bort lite av det mörka som blir av den svarta väggen.

Theo var ju vaken när vi höll på men endå när han kom ut i vardagsrummet nu så stannade han till och kollade jättekonstigt. fint sa han sen och kröp upp i soffan.
det ska bli så roligt när julgranen kommer upp. :D  Hur reaktionen blir då..

Mamma har berättat om när jag kom upp en morgon och de hade plockat upp julgranen. jag kollade och kollade.. pekade sedan och sa fin blomma.
hehe

Ja, som sagt. ska bli roligt att se Theos min. :)

När jag var på dollarstore häromdagen så köpte jag julklappar till lilleman också. De hade Cogo där, det är alltså ett sorts Lego. passar med vanliga legoklossar, men är billigare. typ en liten budgetvariant på lego. cogo:t som de hade på dollarstore var i alla fall i duplo-storlek. passar också med vanligt duplo. hur bra som helst ju. så det blev inköpt en bondgård och en polisstation med gubbar, bilar, traktorer och djur.
Så ikväll ska jag slå in lite julklappar. om jag har nåt presentpapper?
Köpte ett blixten julpapper när jag var uppe i ö-vik, men det räcker knappast till allting. slår nog in blixtenböckerna och blixten-sängkläderna med det pappret så får jag köpa nåt annat skojjsigt till legot. :)

Trött som satan.. fortfarande. jäkla förkyldning. orkar inte vara sjuk.
Men imorgon ska jag försöka gå till jobbet i alla fall. och hoppas att det går bra.

Jag blir ju bättre framåt 10-tiden. det är bara tiden fram tills dess som är rena döden. så ikväll blire sussa tidigt. om man ska orka kliva upp överhuvudtaget.

Åh, kött med bea till middag ikväll.. nice!
lite broccoli till det sen så. :)

Har ni haft en bra helg allihopa?

benjamin buttons otroliga liv

Den ska jag se ikväll. eller jag ser den nu. :)

har inte sett den förut så ska bli intressant.

Imorgon har inte jag och theo några större planer. jag hoppas att jag mår bättre och sen kommer nog pappsen hit och skruvar upp mina hyllor. äntligen. då kan jag få upp sista kartongerna. sen äre bara att få ner allt i förrådet.
Hade storslagna planer på att packa upp alla mina egna kläder i min garderob idag medans theo sov middag, men energin har inte varit på topp idag. var halvdöende fram till fyra.. sen började det ordna upp sig, men nu är jag ju trött igen. aja. imorgon är en ny dag.

Nu börjar filmen igen också.

ha en bra lördag alla mina trogna läsare! :)


Pyjamas

Japp. jag har fortfarande pyjamas på mig och Theo har sin onepiece på sig. idag har vi en mysdag! Vi ska göra absolut ingenting idag.
Jag har spelat lite tv-spel och theo har suttit på helspänn och vrålar ut åh, nej när jag dör. :) sötunge.

Nu ligger han och sover och jag ska se om det fortfarande funkar med sims3 på min dator. vart sugen på att spela igen. :)

Fortfarande sjuk är jag också. vet inte om theo också håller på att bli dålig. nej efter en slödag som denna så hoppas jag att vi båda mår mycket bättre imorgon.


Hemmadag

Idag blev jag hemma och sjuk.
gick upp med theo på dagis och sen hem och sova en skvätt till. sen när jag vaknat till liv igen så mådde jag mycket bättre och tog tag i disken.

sen vid 12-tiden så begav jag mig till dollarstore. hade tänkt köpa gardiner men hittade inga. eller jo, det fanns jättemånga, men inga i rätt storlek till mina konstiga fönster.

Vid 3-tiden gick jag upp och hämtade theo på dagis. han var inte helt nöjd med det valet,  men han följde med hem till slut.
Så nu har vi busat och härjat en massa. sitter och kikar på barnkanalen, dricker festis och äter lite godis.. theo alltså. inte jag. :)

Prövade hans julafton-outfit en sista gång också innan jag bestämde mig om han ska ha dom eller inte. men nu har jag bestämt mig att det blir dom.


Det här är skjortan i alla fall. fanns ingen bild på brallorna, men det är ett par röda jeans. skitläckert. lite slimmare modell på jeansen. ser skitsnyggt ut tillsammans.

Efter att han prövat sina snygga kläder så drog jag på theo sin onepiece. själv tog jag på mysbrallan och nu ska jag snart börja skära upp grönsaker och blanda dipp inför mitt egna fredagsmys. kanske tillochmed tar mig ett glas vin?
mmm.. mums. :)

Vad har ni för er då?

Sjukling

Ja, det börjar trycka mot bihålorna och jag känner mig inte helt 100.

Försov mig imorse också. jaja. inte hela världen. kom in en halvtimme senare, men eftersom jag egentligen skulle haft friskvård så hade ju ingen räknat med att jag skulle vara där förrän nio. så fick bara ändra från friskvård till flex helt enkelt.

flexade även ut en timme tidigare eftersom jag känner mig hängig. ska eventuellt kompa imorgon också. eller är jag ännu sämre imorrn blire sjukanmälan.
Kom till dagis mitt i fruktstunden och theo var inte alls sugen på att följa med mig hem. så det var bara att vänta tills han fått smaska i sig lite frukt innan vi kunde gå hem.

När jag kom hem och tog av theo hans overall så upptäckte jag att hans fleecetröja gått sönder. de har inte knäppt den ordentligt så dragkedjan har gått sönder. suck. ibland blir jag less., men nu är jag för sjuk för att ens orka bry mig., men det börjar kännas ganska pissigt när det försvinner två grejjer och en annan går sönder. fleecetröjan köpte jag utav en arbetskollega för 30:- så det är ju inte hela världen och den hade ju ett par år på nacken så jag är inte förvånad., vet att man måste trilskas lite med dragkedjan för att den ska gå upp rätt. så det blir att ta dit en ny.

är i stort behov av att diska, men jag orkar bara inte. blir jag hemma imorrn så kanske jag orkar ta tag i det då.

Nej nu ska jag ner till tvättstugan igen.

Just det!

Det här med Theos nya dagis.

Skrev ju för ett tag sen att jag var så grymt besviken över en tröja som kommit bort.
Nu har hans vantar försvunnit också. gah!

Jag är liksom nte gjord av pengar. har ingen lust att ta med grejjer till dagis som sedan andra föräldrar tar hem till sina barn. nu rör det sig iof om ett par vantar för 80:- men i alla fall. det ska ju inte hända! La en halvspydig kommentar när jag fick veta att vantarna var borta igår när vi skulle gå hem att jag skulle lämna overallen på dagis.. om man vågar det så inte den är borta när man kommer tillbaka.
Ångrade mig på en gång för det är ju fortfarande inte personalens fel. det är ju knappast dom som har tagit theos kläder.
men man blir ju liksom less.

Speciellt när vantjävlarna är märkta både inuti och utanpå! det ska liksom inte gå att ta fel.

Ska skaffa feta stora klisterlappar och sätta på alla theos kläder. THEO ska det stå! rakt över alltihopa. den som tar det då kan knappast skylla på att de råkat ta fel.

Skulle nåt mer försvinna så kommer jag nog börja misstänka att personalens organisationsförmåga och rutiner är bristfälliga. jag menar hur svårt ska det vara egentligen att hålla reda på barnens kläder och vart dom ska vara. kan ju bara se till mig själv och jag skulle ju aldrig råka ta något annat barns vantar från ett annat barns hylla. skulle inte ens göra det om det låg på theos hylla. men alla kanske inte har lika stor koll som jag. ;P

Nej. nu har nog min mirakeldricka svalnat tillräckligt för att tillsätta honungen.

Tjipp tjipp

Att man aldrig lär sig.

.. fan att man sitter här. 25 år och fortfarande inte känner sin egen kropp. haha.
har ju varit dyngjävla trött hela veckan. ofattbart trött. har kunnat somna gåendes hem från jobbet nästan. och vad händer? Jo vid 3-tiden idag så svalde jag en mun vatten och det rev till i halsen. nu sitter jag här och vill dö. skulle vilja skära bort hela halsen. då skulle det säkert kännas bättre. gah!

Håller alltså på att bli sjuk. surprise va? njää.. knappast. nu i efterhand så fattar jag ju varför jag varit så trött. det är ju en förkyldning som vart på g. blir ju likadan så fort jag håller på att bli sjuk. ibland bryter det inte ut utan tröttheten går sakta över, men denna gång hade jag inte sån tur.

Har kokat iordning mig lite ingefära och lime. det står på svalning nu, sedan blire i med honungen och dricka massa massa.

Köpte 4 lime och en jävligt stor bit ingefära. så jag kan koka iordning skiten i alla fall 2 gånger. 2 liter vart det ikväll. det kommer troligen att vara slut imorgon så då får jag göra 2 liter till.
får se hur det blir med jobbet imorgon. om jag orkar hela dagen.
har egentligen friskvård första timmen, men kommer inte klara av det. skippar träningen. fokuserar på att bli frisk istället. man ska ju faktiskt inte träna när man känner sig krass.

Ikväll blire alltså bara att dricka mirakeldricka och sedan kika på greys, efter det ska jag sussa!

trött till tusen

Alltså jag fattar inte!
Jag är så sjukt trött!! Vaknar på morgonen och vill bara ligga kvar. vill inte alls kliva upp. blää

Idag har jag dessutom haft utbildning hela dagen på jobbet. men det gick bra. höll mig relativt allert och lärde mig en hel del. :) och det är ju alltid bra.

Hade APT efter jobbet egentligen, men som ensamstående mamma så funkar det inte alltid med barnpassning. kollade alla möjliga alternativ. till och med om det gick att ha med honom, men tyvärr. så det blidde inget APT för min del. får ta reda på vad som sas imorgon helt enkelt.

Ikväll visar dom inget despan heller. jävla kanal5.
det står på hemsidan att det kommer visas efter klockan 22 på play, meeen... frågan är om man måste betala då? vet inte om jag orkar sitta uppe i en timme till bara för att sen upptäcka att man måste betala för att se det. då har jag liksom ingen lust direkt. :P
Aja.. vi får se, det visar sig.

Men. jag skulle lika gärna kunna lägga mig nu. så trött är jag.

Theo har varit lite hostig både igårnatt och nu natten som var. så jag hoppas nästan att han börjar bli lite småkrasslig. för det betyder ju att han har nedsatt immunförsvar och smittan igår kanske tog då.. så tänker jag. :) Jag hoppas ju självklart inte att mitt barn ska bli sjukt. det låter så konstigt att säga. men jaa.. egentligen så gör jag ju det. vattkopporna i alla fall. så jag har dom överstökade liksom. men jag känner på mig att han inte kommer få dom nu endå. sån tur har jag inte. :P ajaa..

Nu knorrar det i magen. lite hallon och turkisk yoghurt kanske? mmm.. det låter smarrigt.

Bara massa svammel!

Gah.

Hade jeansen som jag kom i idag också. många på jobbet kommenterade min viktnedgång. syns kanske lite bättre att man gått ner i vikt när man har kläder som passar istället för att gå runt i mina jeansleggings som hänger i arslet och på låren. vägrar ju köpa nya kläder innan jag är helt klar. men snart så.
börjar finna en acceptans i min kropp nu och kommer nog inte sikta på så mycket mer viktnedgång utan mer att slimma till kroppen och få den lite mer fast.. så det inte är så mycket fläbb liksom.

Jaja.. nu vart det ju bara 45 minuter kvar till klockan 10. så aaa.. lite kvällsis och sen se hur mycket klockan är då. :)

Tack och hej!

RSS 2.0