nya kläder

ja., jag måste köpa nya kläder.. till mig själv snart. kan inte ha nånting längre. haha. men jag tänker nog inte köpa något nytt ännu. jeansleggingsarna sittar ju nästan bra. så dom kan jag ha ett tag till., men mina baggyjeans och vanliga jeans dom är alldeles för stora. :/
eller ja jag är ju glad för det förståss, men jobbigt att inte ha några kläder som passar.

ikväll ska jag laga lite lchf-frukostmuffins. delar med mig av receptet om det blir någe bra. :)

till middag så blire slömiddag. theo har lite lasagne i frysen som jag tänkte värma på åt honom och jag kör lite ägg och bacon. är riktigt sugen på det faktiskt. länge sen nu.

Imorrn förresten är jag barnledig.! ska ha avtackning på jobbet för chefen som ska sluta. så det blir lite middag och så. har svårt att bestämma mig om jag ska ta bilen imorrn eller inte. skulle ju vara skönt att kunna åka och handla efter middagen på jobbet och inte känna nån stress. men å andra sidan skulle det vara väldigt trevligt att ta sig ett glas vin till middagen. aja.. jag har hela kvällen på mig att bestämma mig..

såå ett helt inlägg med i-landsproblem. nice va?

Framsteg!

Måste ju för tusan dela med mig av mina framsteg!! det har ju gått lite segt och så med viktnedgången, men imorse då jävlar!! ställde mig på vågen och visade att jag nu har gått ner 10 kg sen slutet av juni då!!
så jävla nice!!
Jag är bäst! :P

Har för övrigt hittat ett kanongott snacks. ja nötterna pratade jag ju om häromdagen som när jag läser efter faktiskt bara är vanligt paranötter., men skitgoda endå.
krossar dessa i lite laktosfri filmjölk och voila! gott och enkelt mellanmål!
namnamnam.. detta tas med till frukost imorrn på jobbet.. ojaaa!

Jobbdag

Japp. en typisk måndag då. ringde på som satan och inte en endaste paus på hela dagen. härligt? njäee.. nog för att jag inte har något emot att det ringer så man slipper sitta göralös, men när kön är konstant hela dagen äre lite halvjobbigt., men vi har kämpat på som tusan hela gänget endå! vi är helt enkelt bäst!

Kom hem och petade i mig och theo lite middag. sedan satte vi oss i soffan och skulle mysa lite. då ringer min porttelefon. ojdå. och där står Fia och Kevin! skitroligt med oväntat besök bara sådär. jättetrevligt.
Kevin har blivit så stor! han är mycket längre än theo och bara 1½ år.

Så dom gick härifrån straxt innan 7 nångång och då kastade jag in en trött theo i duschen och sen på med pyjamas och fixa välling. theo slocknade innan sista droppen druckits upp. det var tröttsamt att leka tydligen. :)
Så nästa måndag kör vi en till lekdejt. om vädret tillåter kanske vi tar en stund på lekparken runt hörnet.

Ikväll orkar jag inte göra någonting. fortfarande alldeles orkeslös. men ska nog tvätta den sista maskinen som jag inte hann med igårkväll. bokade tvättstugan ifall att.

Fick även tag i kvinnan på kommunen som har hand om dagisplaceringarna och det var fullt på vreten! :'( Vart superledsen och hela min värld gick liksom under. fan! jag som hade hoppats på att allt skulle flyta på och att en plats bara skulle finnas där, men sån tur kunde jag ju inte få ha. suck..
men theo står i alla fall först i kön så så fort någon flyttar över till en annan avdelning eller flyttar därifrån så är platsen min. kommer bli mycket bilåkande första tiden när jag bor i nacksta eftersom att gå från nacksta, upp till södra och sen till jobbet kommer ta alldeles för lång tid. attans.
Nää., man ska väl försöka se ljuset i tunneln och det är ju faktiskt 1 månad kvar tills jag ska ha plats. 1 månad och nån vecka tillochmed. kan ju hända mycket på den tiden på ett dagis.. åh hoppas hoppas hoppas.. håll alla tummar och tår ni har för oss nu!!

Nej nu ska jag kika på halv åtta hos mig sedan blir det nog bara att slöglo på tv:n. går inget bra alls på tv ikväll. nu ångrar jag att jag packat ner dvd, filmer och playstationet mitt. hade ju kunnat spela lite ikväll annars.., men men. man kanske ska försöka återuppliva supernintendot och spela lite zelda... hmm. värt att fundera på.


sådärja.

vart iväg och handlat, och glömde som vanligt hälften.

så nu har jag och theo varit ner på stan en snabbsväng för att handla tvättmedel så att jag kan dra 1 eller 2 maskiner ikväll. tar det efter att han somnat. orkar inte springa upp och ner medans han är vaken. kånka på både tvätt och honom upp och ner för trapporna är mindre roande.

Idag skulle det komma en tjej och köpa lite hängselbyxor utav mig. får se om hon dyker upp.

Hittade förresten ett par nötter på coop idag som jag får äta. brazil nut tror jag dom hette. 3 g kolhydrater per 100 så det är ju skitbra. så även om jag skulle mula i mig hela påsen så är det ingen fara. :P

Bra att ha om man bara behöver tugga på nånting liksom. just nu känner jag mig matt och yr., vet inte riktigt varför. kändes som jag skulle svimma hela vägen ner på stan och nu när jag sitter här är jag alldeles orkeslös. tror jag sovit för länge idag.

Just det. ska ju köpa en ny tv-möbel när jag flyttar har jag bestämt mig för och kollade upp på ikeas hemsida nu hur mycket det skulle bli och om allt fanns inne. och får då se att iom nya ikeakatalogen kommit ut så har dom ju redan nu sänkt ner vissa priser. så tv-möbeln som egentligen skulle gå på ca 4700 kommer nu att gå på 3990:- hur bra som helst ju!

Lekdejt

inställd.

Theo bestämde sig för att sova lääänge.. så jag vaknade först när pappa ringde och väckte mig och då var klockan halv 11.. ojdå.. inte ens då vaknade theo. han sov vidare han tills pappa kom hit med flyttkartonger. pappa fick väcka honom och oj så trött han var.
Så det vart lite sent för lekdejten tydligen så istället så ska jag och theo ta oss till birsta och handla lite. jag ska ha, tvättmedel, blöjor, pip till nappflaskan, skagenröra och säkert nåt mer som jag glömt bort. hmmpf. minnet kort men intensivt. bara jag kommer ihåg det där så äre lugnt sen.


Ååååskar

Uscha. jag hatar åska och blixtrar.
Här har ovädret dragit över och satan så det blixtrade och dundrade. fönsterrutorna skallrade och vissa smällde till så högt att jag tror nästan jag fick tinnitus utav dom. hua..

Har inte hört sån åska sen jag bodde i australien. där var det ju oväder lite nu och då, men här hemma är det sällan såna här smällar.

Gick ju över snabbt i alla fall. höll kanske på i 15-20 minuter bara, men uscha. hatar verkligen sånt. blir faktiskt riktigt rädd.

både tv:n och internet dog flera gånger.

Nu sitter jag med jordens huvudvärk och kollar på mars attacks. haha. sån värdelös film egentligen., men mycket roligt folk i den.

Imorgon har vi lekdejt tillsammans med camilla och jamie. va länge sen och ska bli roligt.

Ska kika klart på filmen nu och sen sova. trötter.

Stefan

råkade ut för en olycka idag, vilket resulterade i en mycket ledsen theo.

Theo halkade inne i mopedgaraget hos farmor och landade rakt ner i en olje/bensin-fläck så både hans knän och stefans ansikte åkte rakt ner i pölen. så när vi kom hem så vare bara att börja preparera stefan och brallorna med tabort. och sen ner i tvättstugan och slänga in det. hade ju tur att tvättstugan var ledig.

När jag slängde in han i tvättmaskinen var theo inte riktigt med på vad jag kastade in så han reagerade inte. sen vare dags att gå ner för att kasta över stefan från tvättmaskinen till torktummlaren. detta fick theo göra själv och det var inga problem alls. han slängde in stefan, stängde luckan och satte igång torktummlaren., men sen skulle vi gå upp och det gick ju inte alls. vi kan ju inte lämna stefan alldeles ensam nere i källaren tyckte theo. så han vart jätteledsen. men till slut fick jag upp honom i lägenheten och han var fortfarande ledsen.

Men när vi skulle ner och hämta honom igen så vart han jätteglad! åh så lyckligt barn.

Så nu har vi suttit och kikat på tv tillsammans medans han har gosat gärnet med en nytvättad stefan.

Precis lagt det lilla odjuret och nu ska jag kika på ankans boys och babsans toys på fångarna på fortet.


Trött Theo och trött mamma

Idag har vi inte gjort nåt speciellt alls.

Vi vaknade. tittade på tecknat och åt frukost. sen begav vi oss ner till stan. jag skulle på lindex och byta ut brallorna jag köpte i tisdags. köpte ju 86, men insåg ganska snart att ungen har sjukt långa ben så det blir 92 i brallorna.
bytte en utav tröjorna till en 92:a också och kom hem nu och det vart iprincip en tunika. så.. 86 i tröjor och 92 i brallor. min lilla långben.

Köpte också en skitsnygg höst/tidig vinter-mössa. vanlig trikåmössa, men med ett tunnt fleecefoder. skitsnygg och passar hans overall skitbra. passar regnstället hans också.

Tanken nu var ju att jag skulle få i theo lite mat och sen skulle vi åka ut till svartvik och svartviksdagarna., men det vart så skittråkigt väder så jag orkar helt enkelt inte.

funderar på att istället åka ut till farmor en liten kort sväng när theo vaknat från sin middagslur. ja så får det nog bli.

ikväll står rensning på schemat. ingen packning pga kartongbrist. däremot så ska jag då rensa upp i skafferiet och lillförrådet uppe i lägenheten. ska kasta så mycket som möjligt.


Bästaste arbetskollegorna

Oja!
Kom inte till jobbet idag och vid morgonfikat stog fina Madde med en korg kläder. hon plockade upp det som var i theos storlek och räckte över till mig. man tackar man tackar. helt underbart.
Vart lite mysbraller, en finskjorta och kalsipper som var helt oanvända.

Sist han fick kläder av madde så var det hans gråa mysbraller med blixten på och dom älskar han! han kan fortfarande ha dom och har dom faktiskt idag. och dom fick jag i typ... mars?

Theo har fått hicka stackarn.

Han sitter som förstenad och kikar på bolibompa. om en halvtimme äre läggdags.

Imorgon är det fredag!! Helt sjukt vad den här veckan har gått snabbt!!


tänk vad saker och ting kan ändras så snabbt

mmm.. som att vända ett blad i en bok. så kan humöret vända från bra till dåligt.


Höstgarderob

Nu har jag inhandlat en del till theos höstgarderob, fortfarande en del kvar, men en bit på vägen.

Han har fått nya braller, långärmade tischer och skor.

Det vart ett par höstsneakers, gummistövlar, fodrade gummistövlar och vinterkängor.
Och i kläder så fick han 3 par mjukisbyxor och 4 långärmade tischer dårå.
Allt gick undan på 935:-

Det som behövs nu är vantar, mössor (en höst och en vinter) och fleeceset. sen så. sen är vi redo.

älskar förresten lindex kläder. deras baskläder är kanonsköna. och billiga! ta 3 betala för 2. kan inte bli bättre! :D

Theo fick vara hos morfar medans jag shoppade åt honom. gick 100 gånger snabbare så. så vi kom hem nu straxt innan sju och jag la theo med detsamma. så mycket hann jag vara med honom idag. hehe.

Och som resten av veckan och förra veckan så har theo varit jätteledsen när jag ska hämta honom på dagis. han har inte alls velat gå hem. gråtit stora krokodiltårar när vi ska gå. det känns ju inte helt okej. ja det är klart det är roligt att han trivs och tycker om dagis., men jag ska ju byta dagis nu ju. hoppas han tar det bra. tror han trivs vart han än hamnar.

Han har blivit helt frälst i gungor igen. när han var lill-liten så älskade han att gunga. han kunde gunga hur länge som helst. sen bara tvärvände det och han fick panik när man försökte lyfta upp honom i en gunga. tror han måste ha fått en gunga på sig på dagis eller så.
men nu har det släppt. nu ska han gunga hela tiden. och gunga högt.

Lämnade theo hos morfar vid 5-tiden och theo sprang direkt till gungorna. sedan hade de tydligen gungat enda fram till klockan 6. då först var han less och ville gå in. hehe. ja det är ju lättsamt att vara barnvakt när barnet bara vill sitta i en gunga och bli påputtad. :)

Ikväll ska jag kika på fångarna på fortet sedan blir det till att sussa tidigt.

Jobbelijobb

Sitter på jobbet nu och hade väl tänkt göra pappersarbete, men finner mig själv bara sittandes och glo på skärmen. är tvärslut.

Men vart lycklig när jag ställde mig på vågen imorse och den ääääääntligen visade ett minus!! ett ganska stort sådant också. 1 kg kvar så har jag gått ner 10 kg sen i slutet av juni. inte helt fel!
Har ju hållt på nu i 2 månader. så hittils är det ju 9 kg som jag gått ner på 2 månader. det är fan inte illa det. plus de 6 kg jag gått ner sedan april också. så det känns bra.

Och jag skaa ta tag i träningen. det har liksom inte bara blivit av bara. blivit till att packa kartonger.

besviken.

Oja.

Nu är vi här igen. blir så besviken på vissa personer. personer som inte kan höra av sig, eller som bara skiter i att göra det som de sagt de ska göra. jag förstår inte. säger man nånting så gör man det. man skiter inte bara i det. eller man kanske ska ta det som att de skiter i mig helt enkelt.

För så börjar det kännas.

Har ingen lust att vara med på den här karusellen längre.

Du väljer vilka människor du vill ha i ditt liv.
Du ser vem som bygger upp dig och vem som drar ner dig.
Att omge sig med människor som är negativa och destruktiva är inte bra,
då blir vi trötta, slitna, kraftlösa och ljuset i våra ögon blir svagare dag för dag.
Tänk över vem du vill ha i ditt liv.
Vem som ger och vem som bara tar.
Behåll de som värdesätter och respekterar dig för den du är ♥



3

Japp igår vart det 3 kartonger packade. var helt nöjd med det så ikväll tänkte jag faktiskt skita i att packa. är trött efter en lång dag på jobbet.

Kändes som att dagen aldrig skulle ta slut. hade sån fruktansvärd mensvärk. höll på att dö! skulle ha promenerat imorse, men när jag började gå hann jag bara till gamla hydro innan jag hade vikt mig dubbel av smärta typ 10 gånger. insåg rätt snabbt att jag inte skulle klara av hela promenaden upp till södra berget. så jag vände hemåt igen och tog bilen.

Imorgon blire bil igen. ska upp till sjukhuset direkt efter jobbet så lättare att ha bilen då.

Men på onsdag då jäklar ska jag gå!! måste få nån ordning på vikten igen. står helt totalt stilla. jävla skit. men PT:n min kom in till jobbet idag och sa att jag var jätteduktig och att det syns jättemycket att jag gått ner i vikt. så man får lita på honom då. :) Han var så stolt när han kunde berätta att det är han som hjälpt mig med min viktnedgång. han är kung min PT.

Nu ska jag lägga mig i soffan och glo på tv. ikväll ska jag kika på idiotrepubliken


Okej.

Innan jag får sätta mig ner och njuta av denna söndagskväll och dubbla avsnitt av how i met your mother så ska jag ha;

- städat undan i köket.

- plockat ur diskmaskin

- plockan in i diskmaskinen och dra igång den

- packat minst 1 kartong

Japp. 40 minuter på mig har jag. klara färdiga gå!


katastrof!

Vi har varit på selånger idag.

och theo tappade bort sin stefan!! oh no. fick så ont i magen. helt sjukt. är ju bara ett gosedjur egentligen, men det är ju hans stefan. men vi fick tillbaka den!! och guud så skönt det kändes. har aldrig mått bättre faktiskt.

På selånger så köpte jag en sax till mamma. och till mig själv vart det 14 par sockar.

Köpte ju också skorna imorse. dom satt skitbra. liite liite stora, men tänkte att jag kan ha lite tjockare strumpor i dom nu till hösten så kommer dom vara varma och goa.

Promenerade både till och från selånger så det vart 8 km + allt som man gick inne på själva marknaden också.

Känns i benen nu att man varit ute och gått mycket de senaste dagarna. har ju legat lite på latsidan nu under semestern. så skönt att komma igång igen!!

Till veckan ska det ju dock vara skitdåligt väder med regn och rusk. skulle behöva ha en regnjacka. då vare ju skitsamma om det regnade eller inte. jaja vi får se hur jag gör. spöregnar det ordnetligt skiter jag nog i att promenera och tar bilen istället., men lite duggregn kan man ju gå i. :)

vet inte vad jag ska göra för mat idag. orkar liksom inte anstränga mig och tina upp något. :S kanske blir nån smarrig omelett. mmm...   jaja. nu ska jag kramas lite med theo. :)

nya skoooor. :)

Det var ett tag sedan men imorgon ska jag gå och prova ett par skor.

Hittade dom via en köp och sälj sajt på facebook. theos dagisfröken hade lagt ut en annons om ett par pumaskor som hon sålde. de var använda typ två gånger för det var fel storlek för henne.
Så jag ska dit och prova dom och passar dom så köper jag dom. rakt av! :)

Så här ser dom ut.



300 spänn för ett par iprincip oanvända skor är heelt ok tycker jag. :)

Ska även iväg till selånger nåt imorgon. vill egentligen inte gå för då kommer jag bara göra av med massa pengar. :S men skulle behöva köpa sockar till både mig och theo. hmm.. aja. tar mig dit i alla fall och försöker hålla hårt i pengarna istället. :) tar jag inte med mig så mycket så kan jag ju heller inte göra av med så mycket. :D

Har precis kollat på film. vart grease.

packade ju ner alla mina filmer förra veckan. men när jag flyttade runt soffan häromdagen så hittade jag lite filmer som min lilla marodör placerat bakom soffan så några filmer kom fram. var inte nå många och mest tecknat så.. grease fick duga. länge sen man såg den vare.

Nej nu ska jag ta och sussa lite.


som ett brev på posten.

irritationen den senaste veckan har ju såklart varit.. trummvirvel... PMS! sällan!

Idag kom den jävla mensen som ett brev på posten.

Så nu har jag förklaringen till varför jag också står stilla i vikten. var så förra månaden också. precis runt mens så går jag fanimej inte ner ett gram. nu hoppar jag runt på ett halvkilos spann.. upp och ner och upp och ner.

Idag fick jag sålt en massa kläder och skor. 350:- rakt ner i bilsängskassan. har en tjej som sagt att hon ska komma och hämta en overall också idag, men har ännu inte hört något. så hör hon inte av sig så går den till en annan köpare som ville ha den. så ingen fara. :)

Har nog nästan bestämt mig för vilken säng det blir nu i alla fall. det blir en blixten säng. :) kommer att gå på ca 6000:- med sängen, madrass och frakt hem dirkekt till dörren.

Hade ju tänkt slänga theo i vagnen nu när han skulle sova middag och ta mig till selånger, men det ser ut som att det kommer börja regna precis närsomhelst och vill inte gärna vara ute och promenera flera km när det regnar. så vi avvaktar och tar selånger imorgon. idag tar vi istället och handlar efter att theo vaknat.

ska ikväll (även fast jag fanimej inte gått ner nåt) unna mig lite grönsaker och dipp. är sjukt sugen på det.

Note to self

Om du lagat mat med vitlök i. gå då genast ut med soppåsen med vitlöksresterna. Låt det inte ligga kvar inne i lägenheten för då får du en härligt vitlöksdoftande lägenhet. tametusan allt luktar vitlök. :S   BLÄ


trött.

så ovanligt. nää..

Idag fick jag ett par skor sålda. och imorgon åker en av theos overaller och lite annat småkrafs.

Har inte packat något idag. men har däremot lagat en jättemiddag så jag och theo har till imorgon också. trodde inte han skulle äta för den var ganska stark med vitlök, men han älskade den. hur gott som helst vart det. snabbt också.

Vill ni veta vad det var? klart ni vill. här får ni receptet.

Det här behöver du; kyckling, kycklingkrydda, lök(bara om man vill jag skippade den), paprika- gul och röd, creme fraische och vitlök.

SKär upp kycklingen i bitar och stek dom med massa kycklingkrydda och smör. fett fett fett. mumma.
Häll sedan ner paprikan så dom får en liten stekyta. blanda creme fraische och vitlök och häll sedan ner det på kycklingen och paprikan. låt det hela puttra på ett litet tag. sen äre klart!

Snabbt, gott, enkelt och LCHF. :P
Det är väl den där röda paprikan som inte riiiiktigt är lchf, men va fan. skitsamma. det är gott. och äter man det inte varje dag så äre ingen fara.

Theo fick sin gryta tillsammans med rissoni  och själv gjorde jag en sallad på isbergssallad, rödlök och fetaost. det vart skitgott helt enkelt.

Theo mummsade i sig sitt och kollade ner i talriken och sa; tom. frågade honom om han var klar, theo: nej, skakar på huvudet, mera.
Han åt två bamseportioner. han åt nästan mer än mig faktiskt. :P

Imorgon kommer en föredetta arbetskamrat och köper kläder utav mig och sen vet jag inte riktigt hur jag ska göra. om jag ska på selånger imorgon eller ta det på söndag. hmm, ilandsproblem. japp.

Nu ska jag i alla fall sova lite. Hoppas ni har en trevlig kväll!

Packar och packar.

Har packat ihop fyra kartonger. man hade verkligen flyt och ville packa mera, men tidningspappret var slut! :( så resten får vänta till helgen då jag får tag i fler tidningar. :)

det börjar se lite tomt ut i hyllor och skåp.

ska ta tag i theos leksaker också. det kan jag göra imorgon tänkte jag.
ska sortera och lägga i en kasse det som ska ner direkt i förrådet i nya lägenheten. sånt som han liksom växt ur. en del kanske jag slänger och en del till försäljning. ja det visar sig.

Måste förresten tipsa er om en blogg. ni känner nog redan till den. men jag kan läsa den i timmar! ringde mammsen vid 7 och nu för en halvtimme sedan så slutade jag läsa. haha..

Fredrik Backman

Det är ju inte så ofta man hittar en blogg skriven av en kille, men denna är sjukt bra! Älskar hela hans sätt att skriva. flytet och ironin. Jag kan sitta och läsa i timmar, garvar så jag håller på att kissa på mig och får tårar i ögonen. sjukt bra!

Tvätt tvätt tvätt.

Har fyra maskiner kvar. puh.

men det ska jag nog hinna klart innan det blir för mörkt.

Har fått lite napp på mina klädesannonser också.
bra bra. varenda krona jag får in på att sälja lös grejer nu innan flytten kommer att gå till theos bilsäng. :) Förhoppningsvis så har jag råd med den tills vi flyttar och om inte då så till jul i alla fall.

Har precis käkat lunch bestående utav avocado och skagenröra. mums. vart det till frukost också. hehe.

Middagen orkar jag inte ens tänka på just nu. kanske kör lite ägg och bacon till middag istället.

Måste ringa upp till dagis också och höra vilka tider jag sagt till dom att theo ska vara där imorgon. :P kommer inte ihåg om jag sagt nåt om halvdagar eller om de förväntar sig att han kommer klockan 7 imorgonbitti. kan ju vara bra att informera dem om det. :P

Kanske ska passa på att ringa nu medans lilleman sover. japp. så blir det. måste bara leta fram numret först. har glömt bort det. :P

Sista semesterdagen.

deprimerande. uscha. vill inte att semestern ska vara slut.
men det är ju bara två dagar sen äre helg igen. och sen äre bara 1 och ½ månad som jag ska jobba för efter det är jag ledig en vecka igen. kanske tillochmed längre. allt beror ju lite på hurpass jag får dagisplatsen till theo om det blir inskolning.

fan vad trött jag är idag.

och inge sugen på ägg alls. uscha. är så döless på ägg så jag tuppar snart av. måste komma på någon annan frukost att äta.

Nu ska jag plocka ihop alla kläderna. har tvättstuga idag. kul va? tvättstuga sista semesterdagen. :P men här måste man tvätta på dagtid för vi har inte längre någon lampa nere i tvättstugan så på kvällen ser man inte ett smack. äger ingen ficklampa.
Kan inte säga det nog.. jag LÄNGTAR tills jag ska flytta.!! fy fasen va skönt det ska bli. riktig tvättstuga, ingen lägenhet som lutar och alla andra skavanker.

Nä ska man ta och börja snart då så man blir klar nån gång. ska ner på stan också och gå på banken.

Idag

så går theo mig på nerverna!

speciellt irriterad blir jag när jag verkligen lagt ner absolut sista kronan på bara honom. nog för att han inte riktigt kan fatta sånt ännu att han fått massa saker för flera hundra. men men.

Han har idag fått sina kuoma-skor och den sproilans nya reima overallen.

På fredag ska jag till birsta och köpa nya gummistövlar också. fötterna har växt som ogräs på pojken så alla skor är för små. men tror jag ska ha ett par gummistövlar i strl 23. ofodrade. dom borde han ju kunna ha.

aja.

Hittade ett par skitsnygga jeans till theo i garderoben i högen med kläder som han ännu inte kunnat ha, men jeansen satt kanonbra idag! dock tvungen att vika upp dom en del i benen, men det vart skitsnyggt endå.

Hela gästsängen i vardagsrummet ligger belamrad med massa utav theos urväxta kläder som jag tänkte jag skulle sälja iväg.

Tråkigt inlägg jag vet.

uscha jag är hungrig., sugen på typ hamburgare. mmm... vad gott det skulle vara. fan första gången jag känner ett ordentligt sug efter kolisar. shit. stå emot!!!


Irriterad till max!!

Fans jävla helvetes skit!

Uscha har varit på svindåligt humör hela jävla dan och förmodligen pms som är på väg kanske? eller? känns som det i alla fall. eller så är det bara för att människor är så jävla pantade så hälften vore nog!

Blev inbjuden till nån jävla grupp på facebook; sundsvallsbornas klädesbytargäng. åh, skitbra tänker jag. och ännu bättre när en tjej lägger ut massa pojkkläder i strl 86/92. långärmat, tjocktröjor, rejäla jeans och hela paketet. skrev upp på varje bild vad jag var intresserad utav och allt skulle bli 175:- då skulle jag ha fått 2 skjortor, 2 tjocktröjor, 8 långärmade tröjor och 4 par jeans. skitbra eller hur?!
Svarade 1 minut efter att korten lagts in på den här sidan. och var först ut helt enkelt.
Idag först får jag svar och då är allt utom 1 par jeans och 1 skjorta sålt?! hur fan då när jag var först tycker jag?
Blir så irriterad.

Ingen struktur över huvudtaget på den där sidan. morr.

Så nu har jag tagit bort den. är inte intresserad av att kolla på nån sida och vilja ha något som sen borde vara mitt eftersom jag är först ut för att sen få veta att nädu. tji fick du. allt är sålt.

Men fick endå en glad nyhet idag.
Ringde på en annons på blocket igår. på en reima vinteroverall sproilans ny för 500:- nice. förra eller förrförra årets modell., men who cares? den är i alla fall helt oanvänd med lappar och allt kvar.
När jag ringde så var den ju såklart såld., men idag fick jag ett sms om att den andra köparen inte längre ville ha den (va nåt med fraktkostnader eller nå sånt) så hon frågade om jag fortfarande var intresserad. och självklart är jag det. vem vill inte ha en reima för en femhunka!

Så overall och vinterskor är nu fixade. nu ska bara resten av hela garderoben fixas eftersom lilleman nu växt ur nästan alla sina långärmade och långbenta brallor. dyrt dyrt. och jag som ska flytta.

Någon av mina läsare som har pojkkläder i storlek 86/92 (vinterkläder alltså långa armar och ben)
antingen att skänka bort *blink blink* eller kanske sälja till en billig peng? Är alltså inte ute efter något extravagant. det ska vara baskläder, typ mysisar och sånt som man kan ha på dagis under overallen liksom. :)

Vad har jag annars gjort idag? jo jag har varit på drakborgen med Jessica och Tindra. sjukt mycket folk där. ungar precis överallt och lite synd var att bebislekdelen har dom plockat bort helt nu under sommaren så för lilla tindra fanns inte alls nånting att göra. :( Men theo hade roligt. han kutade runt och klättrade och levde rövare. :) Han sov ingen middag idag heller så tålamodet var väl kanske inte på topp, men han klarade sig enda tills det var läggdags.

Nu har jag dragit igång en diskmaskin. blir en till också när den är klar. sen ska jag fortsätta packa lite. ikväll står alla filmer och hyllor på schemat.

1 kartong om kvällen så blir det inte någon akutpackning senare har jag hört. ;)

Kräftskivan

Har precis kommit hem ifrån en trevlig kräftskiva!
Vart helt nyktert för mig. jag som hade sett fram emot att ta mig ett glas vin eller två. men men. en annan gång. :) Kände att det skulle bli sånt bök att ta sig hem och sen ska man ut imorgon igen då för att hämta bilen. nää.. Jessica och Micke får rusta upp gäststugan så fyllskallarna kan ligga över där så blir det bra. :D

Kräftorna jag köpte var jättegoda och micke hade gjort en skitgod västerbottenostpaj.(som jag självklart skar bort skalet på) men själva pajinnehållet var kanongott!

Theo har haft det bra hemma hos morfar som alltid. han fick en godisrem utav mig på stan idag så den fick han med sig ut till morfar som han kunde smaska på ikväll. gooshi gooshi säger han. vet inte hur nöjd jag ska vara med mig själv som förälder när ungen redan vet vad godis är. jaja. han säger ju godis till russin och sånt också. så på lördagar brukar han kunna få en liten ask russin och ibland får han även sin pez-lastbil påfylld med en förpackning pez. tandborstningen sköter vi ju jättebra så det är nog ingen fara.

Får tillbaka lillemannen imorgon vid lunchtid. Han och morfarn ska ju iväg och shoppa lite skor när de öppnar på birsta. Kom precis på nu. undrar hur det ska gå eftersom att pappa inte har någon vagn. hmm.. ja det blir till att låta han springa vilt. :P det klarar nog pappa av.. hoppas jag. haha

Nu sitter jag här i min ensamhet och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. se nån film? njää lite sent.. gå och lägga sig? inte speciellt trött., men kan ju vara skönt endå.

nää.. det blir nog det  sistnämnda i alla fall.

Imorgon efter att theo sovit middag ska vi ju eventuellt ta oss till himlabadet och bada lite.

Och på måndag blire drakborgen tillsammans med jessica och tindra. myspysigt.

Vilket härligt väder!

Kanonväder vi har idag va!

Solen skiner och det är varmt och skönt ute. theo har tillochmed kunnat ha shorts och tischa på sig. dock inte med sandaler utan converseskorna fick det bli.

Nu ligger han och sover. och när han vaknat så ska vi börja bege oss iväg. jag har beslutsångest inför vad man ska ha på sig. skulle ju vilka ha nån kjol eller klänning eftersom det är rätt varmt ute, men sen senare emot kvällen kommer det knappast vara så varmt längre. så det får nog bli jeans och nån topp.

Nää.., steg ett kanske är att hoppa in i duschen. :)

Delmål 1 är nått!

Nu har jag nått mitt första delmål!! wehoo fan vad bra det känns. när min PT är tillbaka ifrån sin semester så lägger vi nog upp en ny plan. :)

Har ju inte tränat ett skit de senaste veckorna., men det är skönt att se att det går neråt även fast jag inte tränar. det går ju bra mycket saktare, men det går endå neråt. och det är huvudsaken.

Nu ska jag och theo äta lite frukost sedan blir det till att gå ner på stan och kika lite på drakbåtsrodden. beroende på vilken tid det börjar förståss. :P

En dag på stan

Började med lite frukost sedan begav vi oss ner på stan. strosade runt lite och va in på barnskobutiken och mätte theos fötter och tittade ut ett par höst och vinterskor som ska införskaffas när barnbidraget kommer.

lillplutten har fått stora fötter. så nu är han inte lillfot längre. ser ut som att han springer runt med båtar på fötterna när han prövade större skor. :P

Pappa ska ha honom imorgon då jag ska iväg på kräftskiva. och på söndagen skulle han och theo ut och köpa skor tydligen så får hoppas att det kanske blir ett par stycken till honom dårå. :)

Vid halv 12 idag så mötte jag upp tobias och vi åt lunch tillsammans. mysigt värre. theo satt och lekte pajas hela tiden.

Sen strosade jag mest bara på. gick in och bokade in mig på vinterskor till mig själv. ingen som hade fått in dom ännu. men har bokat in mig på både den låga och den höga modellen av timberland mukluks. så kan jag pröva båda två och sedan bestämma mig vilken utav dem jag vill ha. är ju sjukt sugen på båda två. kan verkligen inte bestämma mig., men när man väl prövar dom så kanske det faller på plats.

Avsluta dagen med en tripp in till jobbet där alla kommenterade hur mycket jag gått ner i vikt! åh, så sjukt nöjd över det. har nu gått ner 14,8 kg sedan i april.
8,3 av dom har jag gått ner sen slutet av juni där. så nice!

Och nu sitter jag här och ska kika på vattenhästen.

telia

Ringde till Telia förut och bad dom kolla upp varför mitt Internet Varit så segt och de mätte hastigheten till otroliga 0,064 mbit. Haha. Killen jag pratade med skulle starta om mitt modem ifrån dom och se om hastigheten vart bättre, men icke. Istället dog hela Internet och de kunde inte få kontakt med mitt modem igen. Så nu sitter med bara mobilen till imorgon o alla fall då jag får ett mobilt bredband med 2 veckors fri surf. Snällt av dem att fixa det tycker jag.

Förskolebesök

Idag har jag och Theo varit på förskolebesök och gud vad jag älskar förskolan och personalen på den avdelningen theo ska gå på. sjukt vad bra intryck man kan få på en timme. Theo stormtrivdes och gick runt och undersökte för sig själv och lekte med alla bilar och djur.
vi var själva inne för alla andra barnen var utomhus. fick se alla avdelningar och theo sprang iväg in till köket och hade roligt.

Jag hoppas verkligen att jag kan få en plats där så fort som möjligt.

Theo har ätit jättedåligt idag. :/ inte bara idag, under hela semestern har han ätit dåligt. Inte ens hela vällingflaskan går i honom på morgonen. hoppas att det vänder snart. om inte annat kanske det blir bättre när han börjar på dagis igen och får ordentliga rutiner igen.

Just nu sitter han och smaskar på lite russin. till middagen åt han typ 3 köttbullar och två skedar potatismos.

Idag har vi inte gjort någonting. lite tråkiga är vi nog. vill åka och träffa folk, men alla jobbar eller är upptagna. jaja. vi får njuta resten av semestern sen börjar allvaret igen.


Lite möbler kanske?

Kan ju kolla om det finns någon av mina läsare som kanske är intresserad av det jag tänkt göra mig av med nu inför flytten.

Det är bland annat ett väggskötbord. brio vegga. har dock ingen dyna, men funkar skitbra med ikeas billiga med uppblåsbara sidor. 500:- för det.

sen har jag IKEA klubbo bord. i svart med stålben. den äldre versionen där det är 3 bord istället som idag då det bara är 2 bord. 500:- för dom också. de är knappt använda.

Har ju så fruktansvärt segt internet så kan inte ladda upp några bilder. såå.. google is your friend. både brio veggo och ikea klubbo finns på bildsök på google. :)

trotsungen

mmm.. theo är halvt hopplös vissa stunder numera.

man får inte ta av honom eller på honom kläder. då gallskriker han och i värsta fall slåss. att göra helt tvärtemot vad jag frågar eller ber om är bara en självklarhet. så nu får man väl vänja sig vid det här och hoppas att det inte blir värre. ska han hålla på att vägra klä av sig eller på sig när vi ska iväg till dagis får han väl gå till dagis i pyjamas då.

Som nu. nu sitter han med strumpor t-shirt och tjocktröja, för tjocktröjan får jag absolut inte ta av. skitungen.

Idag har jag först varit och hälsat på uppe hos pappa på hans jobb, sen blev det en sväng till IKEA för att kolla upp lite nya saker jag vill ha till nya lägenheten.
bland annat en jättefin tv-möbel med vitrinskåpsdel och luckor och lådor och massa roligt. :)
-tänkte gå in på ikeas hemsida och leta upp den, men mitt internet är segare än kola så ni får klara er utan bild. :P

Ikväll får theo minsann gå och lägga sig i tid. tror jag ska kasta han i säng om en halvtimme faktiskt.
vi måste ju komma upp i bra tid imorgon eftersom vi ska hälsa på theos eventuella nya dagis. :)


Misslyckad är bara förnamnet

Mmmm.. så bra vart min semester. jävla skit också.

Stack ju till gbg och det helt i onödan nästan. visst jag hann ju göra några av de saker jag hade bestämt mig för, men sen på fjärde dagen så började jag och brorsan att storbråka och efter det så bokade jag om min hemresa och är alltså redan hemma i sundsvall igen. kom hem igår.

Men men. skitsamma.

Idag har jag och theo haft en slödag. vet liksom inte riktigt vad vi ska hitta på nu resten av semestern. är helt obokade och har skittråkigt.

hoppas det dyker upp nåt roligt.

Idag när jag skulle ut till bilen för att hämta in skötväskan medans theo sov så stog hyresvärden min där utanför.! så nu är allt fixat och uppsägningstiden och allt är ok.
de har tydligen sålt min byggnad till nån annan snubbe så jag kommer få ny hyresvärd här i nån månad innan flytten. den nya hyresvärden var också där så jag kunde berätta för honom på en gång att jag kommer vara ute ur lägenheten redan den 4:e oktober. med den nya hyresvärden var också hans svärson som letade lägenhet och var där just idag för att kolla på en lägenhet en våning ovanför mig. men eftersom att jag var hemma och han var där så tyckte vi att då kunde han ju kolla på min också. så han kom in hit och kikade på min lägenhet och lät väldigt intresserad. så förhoppningsvis bestämmer han sig för att ta min lägenhet istället för då slipper jag dubbelhyran. :)

Håller tummarna för det.

nu har jag i alla fall fixat allt som ska fixas innan flytten.
alltså alla samtal och sånt till el, telefon, bredband och annat.

Ska göra adressändring med eftersändning också, men det väntar jag med en liten stund.

till helgen ska jag fixa flyttkartonger och börja packa ner en del grejjer i köket och filmer och böcker och sånt här i vardagsrummet. kul kul! :)

Helgens planer då? jo barnvakt ska jag ha på lördagen i alla fall för då blir det förhoppningsvis kräftskiva ute på alnö. är ju lite sugen på goda drinkar på invito också. så undrar sig om man kan fixa barnvakt fredag till söndag. eller om jag kommer sakna ihjäl mig efter theo då. :P

Nu ska jag och theo mysa lite innan han ska sova.. om han nu vill mysa. :P


RSS 2.0