Jag har fått en tiger.

:)
Theo ligger i sin säng och jag tyckte han skulle sova, men det är roligare att morra lite granna och låta som en tiger tycker han.

Jag skulle ha varit på lekdejt med Camilla och Jamie idag, men eftersom Theo fortfarande hostar och skiter som bara den + att han kräks upp maten när man matar han.. tror iof det mest beror på att han nyss fått ner mat osså kommer en hostattack och då åker allt upp igen.. jaja i vilket fall. så ställde vi in lekdejten för säkerhets skull.
Vore ju riktigt dumt om lille Jamie skulle åka på nån ny sjukdom nu.. han som precis varit sjuk.

Attans,.. nu har lilleman fått tag i kameran inne i rummet. måste köpa en ny babyvakt snart då.. suck.. Den här jag har nu har ju vare perfekt, men bara bilden.. ljudet suger! Så jag kan inte använda den för att höra honom utan bara se honom och eftersom att han blir större och mer klåfingrig så låter inte han den stå på sängkanten ifred.

Eftersom Theo sov dåligt hela morgonen så var även jag skittrött så vi gick och la oss igen vid 10-tiden sedan vakna vi inte förrän kvart i 1..
Då begav jag mig íväg ut! va tvungen att komma ut i det fina friska vädret. Kollade lite priser också på gaddning. nice nice.

Hann med en fika på stan med Jessica också. Vi hittade ett jättemysigt litet Café. med uteservering där solen faktiskt lyste. fick mig till och med en solbränna.
Köpte sandaler till lilleman också.

Sedan skulle jag hem.. då var klockan redan 6.. oj oj.. när jag kommer fram vid cykelnisse så ser jag Linda och Sigge vid korsningen. De var ute och promenerade lite och skulle gå lite mera så jag svidade om på mig själv och matade Theo lite snabbt också följde vi med på promenad. Vart ett varv runt sidsjön. Så himla vackert där uppe nu och mysigt att gå! varmt och skönt.

Så jag gick hemifrån idag vid kvart över 2 och kom inte hem förrän 20 i 8..
Då var det bara att ge Theo gröten sin och sedan slänga han i säng där han nu ligger och som sagt leker tiger. :)

När han har somnat tänkte jag hoppa in i duschen.
Sedan blir det CSI och jag tror faktiskt att jag tänker lägga mig och sova efter det. :)

En helt fantastisk dag idag alltså. förutom att det vart inställt med Camilla och Jamie förståss.., med den lekdejten också då skulle vi haft en PERFEKT dag! :)

På återseende!


Fika på stan med jessica. :)

dsc00985 (MMS)

Fika på stan med jessica. :)


Dumma mobilblogg

Av någon anledning så blir bilderna inte ståendes som dom ska vara.. hmm..
får kika vidare på det.

Men en vacker sommarbukett kunde jag ju bjuda på. :)

Fina sommarblommor

dsc00975 (MMS)

Så här fina blommor kan man plocka med lilla Moa.


Morsdag

Min allra första morsdag!
och jag fick varken blommor,klockor,mobiler eller tatuering.., men jag är glad i alla fall! :D Har världens bästa son och mer än det kan jag inte begära.
Säger som Linda.. tänk att just jag skulle få det vackraste barnet! :)

Säger såklart grattis till alla mammor där ute.!

Har haft en väldigt trevlig dag. Åkte ut till Farmor och där var Mattias och hand barn också. Vart en liten familjemiddag och jag och Moa plockade blommor till både Farmor och till hennes mamma.
Hon har aldrig verkat vidare intresserad av Theo utan hållt sig undan ifrån honom, men nu börjar han bli lite intressant verkar det som. Hon var fram och lekte med honom och han tyckte det var jättekul.

Nu har jag sett på How i met your mother. världsbäst serie! :)

Blir nog till o se bridget jones dagbok nu och sedan sova...

Igårkväll gick jag och la mig straxt efter 10 i hopp om att jag då idag skulle vakna helt utvilad och att jag skulle må kalasbra. joråå.. utvilad var jag väl.., men... vaknade med jordens nackspärr!!! så jag lägger mig om ett tag och hoppas att det till imorgonbitti faktiskt är borta!

Imorgon ska jag kolla upp pris på tatueringen och också träffa Camilla och Jamie!! mysigt!

På återseende!

bajs bajs och ännu mera bajs

Usch och fy!
såna här gånger önskade man att man hade en karl som kunde ta iaf varranan skitblöja!
Klockan är nu bara 10 och Theo har hunnit skita 4 gånger!!!
och då vaknade jag av att det luktade skit halv 7 imorse.
Blä!!!

Börjat småhosta har han gjort också.. så nu börjar man ju fundera på om det kankse inte är tänder utan att det är nån sjukdom han har. oj så allvarligt det lät.. menar ju bara om det är så att han är sjuk...
Vi som varit friska så länge.

Nu ska jag plocka ihop vaggan och ställa ut den på förvaring ute hos min Farmor tills den kanske behövs användas igen.

På återseende!


HLR

Hjärt- och lungräddning samt sår och bränsskador. det har stått på dagens schema.
Denna kurs var då inriktad på barn. Känns väldigt skönt att fått gå en sådan kurs och ha lite kött på benen om det skulle hända något.

Det kändes jättekonstigt att inte vara med theo. Pappa kom ju med honom en snabbsväng bara så han fick hänga sig fast i mitt bröst för lite mat. Annars så var jag ifrån honom från halv 9 till straxt efter 4.. Men vilket välkomstleende jag fick när jag träffade honom. Åhhh.. det värmde ordentligt i mammahjärtat. :) Min underbara älskling.

Sitter nu och lyssnar på eurovision song contest och diggar faktiskt starkt cyperns bidrag.
Missade första halvtimmen så vet inte vad som har varit fram till nu.

Skulle egentligen ha kikat på det här hemma hos Linda och Sigge, men det vart sen hemkomst både för mig och Linda.. så nån annan kväll kankse. :)

Åkte till Jessica och Micke efter att Theo käkat sin middag.. och där borta bjöds det på middag minsan. var inte helt planerat. skulle bara åka ut och hämta theos matstol.., me jag gnäller inte! :) fick helt otroligt god mat.
ugnsstekta rotfrukter,lax och västerbottenostpaj. Hur gott som helst!! Och en riktigt fräsch sallad till också. mums.
Efterrätt vart det också! :) Kladdkaka med varma hallon och grädde.

Imorgon är en spännande och stor dag för mig.. imorgon är ju nämligen min första morsdag! :) Hur häftigt är inte det! :D

Har sagt till Theo att jag önskar mig en gaddning, en klocka, men en teckning går lika bra... tvivlar dock på att jag får nåt utav det. hehe..  :) nästa år kanske.

Nu ska jag fortsätta kika på eurovision och sedan blir det sova.. trött som ett as.

På återseende!

dålig jag är.

Nu vart det sådär länge sen igen.
kommer inte ens ihåg vad jag har gjort sen senast. veckan har varit mycket fartfylld i alla fall.
Har blivit drakborgen, lekdejter, tripp till bondgård, ett försök till simning som misslyckades. Ja och lite annat.

I onsdags så kom min underbara vän Susanna hem till mig för första gången i nya lägenheten och käkade middag med mig och theo., efter middagen så drog vi på en promenad runt sidsjön. riktigt mysigt faktiskt.

Idag så har det varit avslutning för kyrkis. tråkigt som fan! startar igen i september så man hinner ju gå en månad innan det ska börja jobbas.
Efter det gick jag upp till pappas jobb en sväng och sedan hem.

Satt med Anna och kikade lite på tattoos.. vi är sugna båda två. eller jag har redan bestämt mig vad jag ska göra och blir eventuellt en gaddning inom en snar framtid.. lovar att lägga upp en bild så fort det är klart! :D

Vid halv 7 så gick jag upp till min gamla granne som flytta ett par hus uppför gatan. Vart kvar till 8 bara., då vare dags för Theo att få sin gröt. Men det var mysigt. när vi bodde bredvid varandra så hade vi dörrarna öppna så fick lilla Felicia springa emellan oss och vi gick in till varandra lite hur som helst. Så kan man tyvärr inte göra med Anna för hon har ju buskatter. :) och då vill ju dom och springa runt i trapphuset. hihi.
Men vi springer till varran titt som tätt vi också. <3

Nu på kvällen så satt jag mig med ett glas alkoholfritt vin och mitt lösgodis och tänkte se på heartbreak kid, men kom på i början av filmen att det är en riktigt tråkig film, så jag satt mig och målade naglarna istället. vart riktigt tjusigt måste jag säga. En fransk manikyr med dekorerade ringfingernaglar. ska försöka ta nån bild och kanske lägga upp för den som är intresserad. :)

Nu ska jag snart sova för imorgon blir det en tidig dag. Jag och lilleman måste kliva upp vid halv 8 för att han ska ha gröt vid 8-tiden.. straxt efter det kommer pappsen hit och ska ta hand om liten hela dagen.
Jag själv sticker halv 9 till röda korset och ska gå en HLR kurs. Kom på nu att det har jag ju skrivit om. har inte börjat med lunch till theo ännu så pappsen får komma med honom när vi har lunch på kursen för en snabbmatning. är så skönt att det inte tar nån tid att mata honom.
sen får han klara sig tills jag är klar. Har köpt mellis fruktbägare till honom så han klarar sig nog.

-varnar känsliga och kräsmagade läsare-
Men det här är ju faktiskt en mammablogg så dessa saker förekommer. bajs..
Theo har skitit nå fruktansvärda mängder både idag och igår.. igår var det rätt bra i konsistensen, men idag har det nästan bara varit typ vatten.. så löst.. gnällig och grinig är han också. så nu funderar jag verkligen på om det kanske är tänder.. eller så har han magsjuka eller nåt.
Men så här mycket blöjor har jag inte bytt på honom sen han var yttepyttig.

Nu är snart den dåliga filmen slut och jag ska sova så jag orkar med morgondagen.

På återseende!

Tiden går så fort.

Veckorna bara rusar förbi och vips så är det måndag och ny vecka.
 
Igår var jag på hunduställning med lillasyster. mysigt. sedan vart det A cinderella story med godis och gott sällskap av grannen min. :)

Idag så har jag varit hos Camilla och Jamie på lekdejt. Det vart 6 mammor med barn. Riktigt mysigt.!
Hade såklart glömt kameran hemma så får vänta med att lägga upp bilder tills Camilla lagt upp några på sin blogg.. hihi..
Ungarna fick leka med varandra och sedan fick de flesta sig en liten tupplur och sen åt vi lunch tillsammans.

Just nu ligger Theo och sover... igen.. :) tröttsamt att leka med massa bebisar.

På lördag så ska jag gå en HLR kurs som är inriktad på småbarn. 7 timmar, mellan 9 och 4.. så fram tills på lördag tänkte jag försöka få bort amningarna däremellan.

Tänkte att om man ger honom gröt till halv 9 ungefär.. sedan eventuellt ett mellis med nån fruktpuré mellan 9 och 12 nån gång.. sedan lunch vid 12 och att han sedan får en amning vid 3.. då är det bara en timme kvar av kursen och mina amningar brukar inte ta lång tid alls. brukar gå väldigt snabbt och smidigt.

Så i veckan ska jag jobba stenhårt på att få in en lunch också.

Pappa ska ju ta hand om Theo där på lördagen medans jag går på kursen.

Nej nu ska jag göra nån nytta här hemma.!

På återseende!

Härliga lördag

Igår hade jag jättetrevligt.
Jag åkte och hämtade Hanna på skolan efter kyrkis och vi stack till birsta för att inhandla lite sommarkläder. Hanna hittade massa fint!

efter det begav vioss hem till mig för fredagsmys! Vi hyrde en film också. den får jag INTE glömma att lämna tillbaka. ska nog göra det nu när jag åker iväg.

Nu har jag glömt bort vad filmen hette också.. fasen.. Trubbel i paradiset? jo så var det nog. den var sisådär. inte bra och inte dålig.. den dög att se.
Till denna film vare såklart snacks.. och hanna provade de nya ugnsbakade olw-shipsen. dom var riktigt goda faktiskt.

Hanna åkte inte hem förrän klockan var 1. riktigt trrevligt hade vi! kanske ses ikväll också.. mer om det snart.

Nu ska jag snart mata lilleman sedan ska vi ut på äventyr. :P Vi ska till birsta och handla lite sedan till pappsen och lämna in datan till honom så han får fixa den lite åt mig och därefter tar vi en tripp till Alnö och Jessica o Micke!! <3
myspys.

Sedan på kvällen så kanske det blir kubb nere vid hamnen. det beror lite på vädret som just nu ser lite lurigt ut faktiskt. Så vi får se om det blir nån kubb eller inte.

Om det inte blir det har jag tv-dilemma ikväll. :P Sömnlös i seattle, 27 dresses och helens små underverk.. alla går samtidigt.. typiskt..
imorgon samma sak.. då med a cinderella story och win a date with tad hamilton. Bara massa chickflicks! :D

Igår förresten fick jag mina kanonsnygga tavlor!!! lägger upp bild på dem senare. ääääälskar dom!!! :D

På återseende!


Idag har jag...

... hunnit med rätt mycket.

Känner mig inte alls speciellt skrivsugen men skriver ett par rader i alla fall.

Idag så sov vi fram till kvart över 9.. skööönt.. därefter blev det grötfrukost, theo åt dock inte så mycket mat och verkade inte intresserad., så han behövde inte äta upp allt.
Sen lekte theo snällt och fint på vardagsrumsgolvet medans jag fick ta en snabbdusch.
Stack iväg till pappas jobb där Theo fick kolla på alla medarbetare och bli nypt i tårna lite. :) Han är för go min lilla pojke.

körde sedan direkt från pappas jobb till birsta där jag mötte upp Camilla och Jamie.
Urmysigt!! käkade lunch och inhandlade lite smått till våra grabbar. Vart en solkeps och en kortärmad och kortbent sparkdräkt.


Den är knalligare orange i verkligheten! riktigt lyser. Kommer bli helt underbar för honom nu i sommar.
kanonpris var det på den också. 79,50:- på lindex!
finns så underbart fina sommarkläder till ungarna nu! Och H&M har ribbade linnebodys. också nåt som blir kanon till sommaren.

Nu ska jag busa lite med guldklimpen min som för övrigt käkade en hel stor burk mat idag!

På återseende!

snabbinlägg

I pausen till How i met your mother så smiter jag in ett inlägg..

Har haft en helt fantastisk dag. för att fixa det snabbt kör vi schemaskrivning..

9.30- klev vi upp efter lite bråk och stök. Theo käkade gröt och var mätt och glad.
10.30 - babysång på kulturmagasinet tillsammans med Camilla och Jamie.. så vi har saknat dom!!! :D Imorgon väntas en birstasväng tillsammans med dom igen.
11.30 - Lunch på chinarestaurang tillsammans med bästaste Jessica. hur mysigt som helst. :)

Efter lunchen gick jag hem till Linda och Sigge.. surrade lite och sedan gick vi tillsammans ner till kyrkis.
Hur kul som helst var det idag tycker jag! Alla ungar var nästan lika stora.:) alla mellan 5 månader och 1 år.. förutom lilla Wille som inte ens är två månader.. lilleplutt. :)

Efter kyrkis så gick jag,Linda och Elise ner på stan och strosade runt lite.
Linda begav sig hemöver med en trött Sigge efter ett tag och jag och Elise hamnade på barista och skrattade och hade det hur trevligt som helst!

"Jag är inte bara fet,ful,fattig och luktar illa... jag skelar också.." hahha... lööövley.

Allt blir så roligt när man är lite trött.

Vid 6-tiden så började vi gå hemöver.. så det vart en heldag!

Theo käkade en hel liten burk med mat och sedan bnu på kvällen sin gröt som vanligt. :)

Nu börjar tv-programmet igen..

så det var min snabbuppdatering för kvällen!

På återseende!

tröttsam dag

Efter en bra start på dagen så har det nästan bara gått utför.. :/
Eller ja, halva dagen har faktiskt varit riktigt bra! det är eftermiddagen och kvällen som varit jobbig.

På förmiddagen så var jag på kyrkis och efter det bestämde vi oss för att gå en promenad jag och Linda. Det var riktigt mysigt.. grabbarna somnade ganska omgående och vi strosade bort in till stan för att sätta oss på en gräsplätt vid vängåvan och bara surra,
Grabbarna sov vidare och efter ett tag vaknade dom så fick dom leka lite med varandra.. Klockan hann bli 3 innan jag började bege mig hemöver.

Då börjades det. Theo var gnällig, grinig och trött.. så jag matade honom och nattade ner honom lite.
kvart över 4 sov han.. sedan vaknade han efter cirka 30 minuter.. och han vaknade INTE på rätt sida. :/
Samtidigt som jag skulle försöka underhålla och hålla honom nöjd och glad så skulle jag laga mat.. Anna kom som tur är in ganska bra precis när jag börjat laga maten så hon fick ta hand om Theo och jag fick laga mat. :) Funkade kanonbra!

Theo fick samma mat som mig och Anna, förutom att det inte var någon chilli i hans dårå. Den gick ner ganska bra faktiskt. vart nog nästan en hel burk som han fick i sig.. utblandat med lite katrinplommonpure så gick det ner galant.

Nu sitter han och leker framför mig på filten och är mindre nöjd med tillvaron.. suck..

Ska leka lite med honom, men först! lite bilder ifrån helgen uppe hos mor.


     

Vart bara dessa.. den finaste utav dom när han gungar var tydligen för stor.. ska åtgärda detta och lägger upp den när jag förminskat den.

Nu har jag en mycket missnöjd son...

På återseende!

Sovmorgon på riktigt!

Jomenvisst.
Theo brukar ju vanligtvis sova fram till runt 6 på morgonen och få nappen då för att somna om nån timme eller två.
Men idag så sov han enda fram till kvart över 8. han somnade vid 9-tiden igår.. så duktiga killen sov 11 timmar.  :)

Nu så ska han få en liten skvätt gröt.. mer för rutinens skull.. han har ju ganska nyss fått morgonamningen. Hade väntat med gröten en timme eller så om det inte vore för att vi ska bege oss iväg till kyrkis och möta Linda & Sigge.

Senare i eftermiddag ska jag lägga upp lite bilder ifrån veckan uppe hos mamma.


På återseende!

Tupplur

En sån tog jag och Theo förut idag.

Han var vaken från 10 till 1.. sedan slocknade vi inne i sovrummet båda två.
Vaknade 2 och en halv timme senare.. oops. men det var skönt! riktigt skönt att få sova lite.

När jag vaknade hade jag missade samtal och sms.. ett samtal ifrån M.. ringde upp och såklart så blev det diskussioner då jag sa att jag inte var speciellt intresserad av en middagsbjudning. eller ja som jag sa tidigare.. sällskapet.

Men men.. både jag och M fick väl oss lite tankeställare och jag vet faktiskt inte vad jag tycker eller vill.
Jobbigt äre.., men å andra sidan.. ingen har väl sagt att det ska vara lätt hela tiden heller.

De där problemen tar jag när det kommer.. just nu orkar jag inte lägga energi eller tid på att komma överrens med alla. nä.. jag och lillskrot är det enda som betyder någonting! :D

Ja och såklart alla mina kära rara vänner som alltid ställer upp. mycket kärlek till er!! <3

Vid middagen idag så åt Theo över en halv burk med mat!!! helt otroligt.. det börjar ta sig. Nej så vill jag inte säga. det kanske går åt pipsvängen.

Efter middagen så gick jag, Theo och Anna på en promenad i det vackra kvällsvädret. Kom hem vid halv 8 och då hade jag alltså missat 7-amningen, men Theo verkade inte alls bry sig om det så jag väntade tills klockan blev 8 och då fick han sin kvällsgröt. och kvällamningen klockan 9..

Dagens matning har sett ut såhär:
8.45 - amning
10.15 - gröt
13.00 - amning
16.00 - amning
17.45 - mer än en halv burk barnmat
20.00 - kvällsgröt
21.00 - kvällsamning

det är nästan hälften hälften med mat och amning.
Tänkte börja lite smått med lunch också.

Köpte en juice på affären på väg tillbaka från promenaden.

Robinsons fruit shoot - tropisk

Hur god som helst!

Nu har jag precis duschat och ska kika lite på tv innan det blir dags att sova.. är inte ett dugg trött eftersom vi sov så länge förut idag.

Godnatt!

På återseende!

Bra natt, dålig morgon

Natten har varit fantastiskt bra.
Theo somnade kvart i 9 och sov till 6.30 ungefär, fick nappen och somnade om till kvart i 9 ungefär. sen började det... han skrek och grät konstant fram til kvart över 10.  :(
Han är lite småvarm, snorig och gnölig.. så antingen är han på väg att bli sjuk eller så är det tänderna som är på gång.

Aptiten  på gröten hade han i alla fall. käkade en hel portion imorse.

Just nu ligger han bredvid mig i soffan och bökar på lite.. ska nog lägga mig och sova lite middag tillsammans med mitt lilla hjärta om ett tag.

Till en helt annan sak.
Om man är mammaledig. då har man väldigt mycket tid att göra onödiga saker på.. till exempel spela massa spel på facebook eller läsa lite speciella bloggar.. haha

Brukar kika in på kissies. mest bara för att läsa om allt tok. Och just nu sittar jag och lyssnar/tittar på bella&tyras show där hon medverkade i veckan.. mycket intressant.. haha
eftersnacket var bättre än showen kan man ju säga.
hahaha....

hej då.. bitches..

tänk om man kunde göra så.. bara resa siug upp och säga att man är kissnödig när man inte vill diskutera nå mera.

jaja.. mer vettigt finns det kanske att göra.. :P

på återseende

hoho

Är det någon här.. lever det nån.. :P
Jodåå... lite liv finns det allt..  Har varit uppe och hälsat på min käre mor och blogg och internet har inte prioriterats.. eller så ska vi inte säga.. jag hade faktiskt med mig datan, men av någon skum anledning gick det inte att koppla upp till nätverket där uppe så jag blidde utan internet.

Har haft en helt fantastisk vecka.
Theo har ätit riktig mat. varje dag.  :) riktigt duktig har han blivit.. Ikväll gjorde jag iordning lite mer än en portion gröt tillkvällen och han slukade allt.

Orkar inte skriva vad som hänt varje dag så vi tar en snabbresumé
Vi har iprincip bara varit, ätit god middag och lekt, Theo har gungat för första gången, studsat studsmatta, sett på havet och badat i balja utomhus, alla dessa första.  Är så mysigt. och fler första ska det bli.
Mamma säger han också nu.. till allt i och för sig.., men ibland så tittar han upp och säger mama och ögonen bara glittrar på honom. Min gos!
Vovve vart första ordet.. vovve/vooovoo samtidigt som han kikar efter wechee.
Han har varit så himla snäll och go hela veckan.. lite bökig med sovandet. sov inte riktigt bra där uppe., men förhoppningsvis så ordnar det till sig nu när vi kommit hem.

J har jag också träffat där uppe såklart. :) Riktigt mysigt. kramgo och en och annan puss på kind och panna har man fått. Härligt med lite närhet ibland.

Åkte hem straxt efter 1 idag och kom hem 3.. då kom jag på att jag skulle ha varit förbi nån affär på vägen hem, men det glömde jag förståss.. så efter 4 stack jag och Anna och handlade. Vi köpte även ett pizzakit så vi gjorde en pizza tillsammans och efter det busade jag lite med Theo.

Och just nu sitter jag och slökollar på en film.. the perfect man på 3:an. Har redan sett den ett antal gånger, men det duger att slöa till lite. :) Efter den ska jag sova. ska bli skönt! Egen säng! :) Borta bra men hemma bäst. är det inte så dom säger.

Har fått en middagsinbjudan i veckan också som jag nog tackar nej till. är inte så värst sugen på middags-sällskapet om man säger så.

Annars då..

till veckan är... eller var i alla fall inte så mycket planerat. :) Det går så fort från att vara en helt tom vecka till fullt.
Imorgon ska jag ta mig ut till Bredsand och hälsa på Simone och lille Charlie!
Och på Tisdag blir det kyrkis och träffa Linda och Sigge..
Nån kväll här i veckan kommer Hanna förbi och ska förhoppningsvis hinna ta mig ut till Susanna en skvätt också.

Nu ska jag natta datan och inta soffläge! :D

På återseende!

Hungrig!!!

Är så otroligt hungrig! och har ingen mat hemma som är snabb och lätt att göra iordning. Ska skjutsa Anna till en kompis om en stund bara och då passar jag på att smita in på affärn för att köpa en grillad kyckling och lite potatissallad. mums!

måste nog kolla med Anna om vi kan dra lite tidigare. är så sjukt hungrig!

Haha.. kan inte skriva nå annat heller.. det enda som finns i huvvet nu.

På återseende!

matstress

Glömde ju skriva igår insåg jag just.

Det gick lite sådär på bvc. Fick lite skäll. eller inte skäll., men hon sa till mig att jag måste ligga på mer med matningen och verkligen försöka med alla tips och trix med att få i Theo annat än gröt,fruktpure och bröstmjölk.
Jag som tyckte vi hade gjort stora framsteg, men tydligen inte tillräckligt. :/

Senast jag var dit så vägde lilleman 7200 nånting och igår 7780. sist jag var dit var när liten var 5 ½ månad ungefär, lite äldre.. så på mer än en månad har han bara gått upp ca 500 gram. toklite. hade inte växt speciellt mycket heller.. från 64 till 67.

Jaja.. jag försöker med maten och jag försöker med allt. han tycker det mesta är så äckligt och får såna kräkreflexer så att han faktiskt kräks upp det han får ner. Men igår till middagstid försökte jag faktiskt med  morot,potatis och kött (barnmatsburk alltså) och han åt upp mer än halva burken!! duktig kille! :)
Och idag åt han resten av burken.

Sköterskans tips på bvc var att jag skulle låta honom äta själv. lägga upp lite ärtor, småbitar av broccoli eller morot samt majs och sånt som är litet., men det tyckte Theo skulle vara på golvet. så med några svep med armarna så fanns inget av det jag lagt fram på bordet (la grejjerna direkt på bordet efter mitt första misstag att ge han lite ärtor i en tallrik för då vare ju tallriken han skulle ha... inte ärtorna) försökte visa honom hur man skulle göra och petade i han en ärta eller två.. dom kom upp snabbare än ögat och vips så var hela köksbordet fullt med kräka.. :S

Känns smått hopplöst.

Känns dumt att klaga också iom att jag faktiskt fortfarande har tillräckligt med mjölk för att mätta magen på min lilla grabb, är ju inte där felet ligger utan han behöver helt enkelt en mer varierad kost för att få i sig fler näringsämnen.
Men just nu önskar jag att han kunde äta lite bättre.. Han blir ju faktiskt 7 månader idag och iprincip så helammas han ju fortfarande. amningen är ju huvudmålen och gröt och mat är ju mittemellan måltiderna typ.

Jag får väl helt enkelt ge det lite mer tid.. Kan ju faktiskt vara så att min lilla pojke inte kommer till å bli så himla stor.. ja menar han har ju inte speciellt mycket långa personer att brås på.. alla på hans pappas sida är korta.. och den enda långa på min sida är min pappa.. resten är också rätt korta. :)

Mammas LILLA kille. :D

Kyrkis vart det idag också.

Vi ska på ett familjeläger i augusti som är i 3 dagar. gratis resa,boende,mat och inträde till järvsö zoo.. mycket mycket trevligt och jag ser fram emot det!!

Sen vart det lunch på stan med söta Malin och hennes lillmage.. den 12 juni kommer en liten kamrat till Theo ut och hälsar på! :D roligt.
Tänkte att jag skulle ta mina nya tygskor så jag kunde gå in dom för jag skulle ju bara ner till kyrkis och tillbaka tänkte jag,. sen kom ja ju på lunchen, men det kändes bra när jag tog på mig skorna så det skulle nog gå bra tänkte jag.. ja jävlar! fan va ont jag hade när jag kom hem.. huvva. Men nu är dom i alla fall utgådda lite granna.. två tre gånger till så. :)

Theo åt upp all gröten jag gjorde ikväll också. duktig grabb. ligger inte riktigt på en hel portion.. blir typ 3/4-dels. men det duger. det började ju med 1/4-dels portion så det ökar sakta men säkert.
Slängde han i säng för han var så himla trött vid 20 i 9. får se hur länge han sover inatt då. :) Jag gissar på 06.47

Nej nu ska jag lägga mig i soffan och halvglutta på happy gilmore.

På återseende!

lunchdate

Ja idag vart det en lunchdate med min underbara Jessica!

Vart riktigt sugen på baguetterian, men ville inte käka själv + att jag var tvungen att gå bort på okq8 och hämta ut ett paket. Så självklart hörde jag med jessica om hon ville käka med mig. så jag köpte med mig två mumsiga baguetter och vi satt på en bänk utanför hennes jobb i solskenet och hade det mysigt! :)

Såååå trevligt! tycker om min Jessica jag.!

Nu sitter Theo och drar i min tröja.. :) Vi ska snart sätta oss i bilen och åka upp till BVC. Fick en tid idag klockan 3. Ska bara väga och mäta lillherrn och se hur stor han har blivit. han är riktigt tung att bära på nu i alla fall. :)

Måste också komma ihåg att svänga förbi någon affär och köpa gröt. Sista gröten gick igårkväll och imorse fick han en provportion av fruktgröten för 6-månaders. den gick i hur bra som helst (självklart med mangopuren i) så det blir nog den jag köper nu istället för fem-månaders risgröten.

Skulle ha behövt tvätta idag känner jag, men tvättstugan är upptagen.. ska ner och kolla om det kanske kan finnas nån tid imorgonkväll eller på lördag/söndag. Skulle ju åka till mammsen på söndag vare sagt, men på måndagen har jag tandinfo på BVC så jag åker direkt efter den istället.

Jamen dåså gott folk.

Återkommer senare ikväll med dagens resultat.



På återseende!

Mysiga onsdag

dagarna blir bara bättre och bättre.

Packade ner lilleman i vagnen sin runt halv 11.., men insåg att shit va groteskt stor min barnvagn är!! Bytte snabbt till lilla sulkyn istället. skulle ju bara ner på stan och så. Ska eventuellt kika runt efter en lite mindre vagn.. nån som ligger mittemellan sulkyn och emmaljungan jag har.

jaja nog om vagnen.. jag gick ner och mötte upp Elise och söta Wille. vart en glass i solskenet.. dock smet några moln förbi så det vart riktigt kallt till slut. Vi gick in istället och strosade runt lite.. vart inte speciellt mycket inhandlat varken för mig eller Elise. tror faktiskt bara vi kom därifrån med ett par leggings till Theresia.
jaja.. nöjda och glada i alla fall begav vi oss till kyrkis.. stannade upp inne på basilika först för en helt fantastiskt god salami och brieost macka. lunch.

Sen vart d kyrkis.. Theo satt så snällt och fint i lekpölen och andra barn kom fram och skulle klappa krama och peta lite på honom., men han brydde sig inte nämnvärt. Var inte så jättemånga där.. alldeles lagom tycker jag. En mamma där hade en son som var bra precis en månad äldre än Theo, de såg så söta ut där de satt tillsamman och lekte med leksakerna.

Theo var som sagt alldeles snäll och rara tills det var dags för sångstunden.. då började han gråta.. vart kanske lite för mycket folk. :) gick bra när han fick sitta i mitt knä en liten stund.

Sen begav vi oss hemöver.. jag matade theo och han tvärslocknade vid halv 5. sedan sov han enda till halv 7. :)
Liten var trötter.

Nu sitter han på golvet framför mig och leker lite med sina prylar. är riktigt bra på att inte ramla nu när han sitter.. händer bara någon enstaka gång och då är det när han ska lägga sig ner och gör det lite för snabbt så han glider iväg med armarna och skallen tar i. men inga större reaktioner blir det då. han gråter till en liten skvätt och sen är det bra.

hihi.. han har en fisher price leksan nu som låter nå fruktansvärt. jag bryr mig ju inte om ljud från leksaker och sånt, men kan tänka mig att grannarna kanske blir lite trött på ljudet som kommer ifrån hans lilla hundkoja. :P
Nu ska jag ner och busa lite med grabben.

På återseende!

Sista simningen

var idag det. :(
Känns tråkigt att inte ha simningen på tisdagar längre. Jag och Camilla har iof snackat om att åtminstonde varannan vecka dra ut till Alnöbadet torsdagar eller fredagar för att bada där ute. de har uppvärmt till 30 grader då.

Denna kväll skulle egentligen ha spenderats ute hos underbara Jessica och Micke ute på pottäng, men dessvärre så vart karln i huset sjukling. *krya på dig* så det får vi skjuta upp till senare tillfälle.
Istället sitter jag med lite juice och nötter till först desperate housewives och nu cougar town.

Denna vecka ska jag också förhoppningsvis in till min eventuella nya arbetsplats(?) och lämna in en ansökan. lite kaxig kanske.., men men.. man måste visa framfötterna lite! :D

Imorgon har jag en härlig dag planerad! Riktigt längtar! Ska möta upp Elise och söta Wille på stan vid 11-tiden och strosa lite med dom.. sedan sällskapar vi upp till kyrkis vid 1-tiden. Linda och Sigge kommer också dit lite senare. Får se om eventuellt Jossan och Delia också dyker upp. riktigt trevliga tjejer hela bunten!!! tycka om!

Torsdagen ser relativt lugn ut i dagsläget. Fröken Hanna kommer hit på kvällen vad jag vet om. Och fredagen spenderas tillsammans med gänget på kyrkis och därefter en lunch med söta Malin och lillmagen. :)

De senaste veckorna har varit helt fantastiska måste jag ju säga.

På söndag drar jag till mammsen också. mys ska vi ha! en heeeel vecka! Ska även få färga håret på lillasyster. :) mörkt mörkt brunt (så det ser svart ut) och underhåret ska vi fixa rosa! Blir spännande.

Nu ska jag kika lite mera på tv och sedan sova!

På återseende!

Lååångt uppehåll.

Nu vart det länge sedan jag uppdaterade... stack ju till stockholm i onsdags och det har vart full rulle där nere + att jag inte hade med mig min egna dator så det var svårt att finna tid till bloggandet.

En snabbresumé kan jag bjuda på ikväll.

Onsdag
jag kom fram på förmiddagen, låste in mina väskor i ett värdeskåp och tog sedan en tur på stan. strosade runt i nästan 4 timmar. men det var fint väder så det var helt okej. Hittade en liten leksak till theo som jag kunde fästa på bilstolen han så han hade något att leka med när han var vaken.
Klockan 3 gick jag tillbaka till centralen, hämtade mina väskor och väntade på att Lotta skulle komma.
Vi åkte buss ut till Tyresö där som bor.
Kvällen blev lugn.. lite mys,lek och massa snack. :)

Torsdag
Jag tog min vandringsrutt som jag hade sist jag var till stockholm. Gick från fårdala till centrum till skolan till tyresömusik till ringen och sen tillbaka till fårdala. Skulle varit roligt att ha någon mätare på vagnen för att se hur långt den har rullat denna långweekend. :)
Anledningen till denna runda är ju för att träffa alla släktingarna. I centrum strosade jag mest bara runt och kikade lite.. på skolan träffade jag morbor Reine (Carina var inte där), på tyresö musik träffade jag min andra morbror Jimmy. första stoppet på ringen vart till moster rita (Jimmys fru) och andra stoppet på ringen mormor och morfar.
På torsdagkväll gjorde jag nog inte heller så mycket.. tror jag.. minnet kort.. :P

Fredag
Valborg! snacka om att minnet sviker.. på dagen gjorde jag nog inget speciellt. hämtade lillJulle på förskolan klockan 3. sen käkade jag lite grillat med Familjen och vid 6-tiden kom Reine och hämtade mig för att åka upp till Jimmy och Rita. Där vart det mera mat. :) jättegott.
Vi gick ut för att kika på brasan.. som inte brann.. stockholmare har ingen koll på hur man får igång en brasa.. :) + att det regnade så vi gick in ganska snabbt igen.. Theo var väldigt trött och började på att bli lite kinkig. Vi kom hem först 11 på kvällen, hade redan bytt om på Theo till pyjamas så det var bara att mata honom en sista gång och sedan lägga han för natten.

Lördag
Åkte ut till Älvsjö för att träffa Malin och lilla Enzo.. vilket litet charmtroll.. bara 8 veckor och redan en liten charmör som flinade åt en när man pratade med honom.. mysunge.
Theo vart genast gigantisk.. farligt att träffa små bebisar.
Men Theo förblir alltid min lilla bebis! :)
Var riktigt trevligt och mysigt att träffa henne igen.. var åtminstonde 1 och ½ år sen senast tror jag.
På kvällen vart det inget speciellt. tror jag.. känns som jag missat nåt.. hmm..

Söndag
Då åkte jag buss ut till handen.. huvva.. 41 minuter på en buss.. känns inte helt okej.., men men.. det funkade... träffade kusin Jessika.. och hennes nya gubbe. mycket trevligt. tog en lunch på olearys. Inte riktigt imponerad dock,.. trist för olearys brukar kunna ha schysst käk..
När jag skulle därifrån tänkte jag ringa runt lite och se vad som händer och då vare repning hos Reine och Zammy (min tredje morbror) så det tänkte jag att ja skulle haka på.
Jimmy kom och hämtade mig vid 5-tiden och sedan åkte vi ut dit, lyssnade på när grabbarna spelade lite och surrade med Carina och hennes barn.
Kom hem vid 8, matade Theo och sedan gick jag och la mig 10 över 9.. hehe.. ruskigt trött.

Och sen vare måndag.. idag alltså.
Klev upp när theo vaknade första gången vid 7-tiden så att ungarna fick säga hej då och så. sedan la vi oss igen och somnade om till 9. då blev det gröt och sedan fick theo mysa lite med Lotta medans jag packade ihop alla grejjer.
Gick snabbt och smärtfritt.

Moster Annica kom och hämtade mig och skjutsade in mig till centralen. Sedan satt jag på tåget från 12.30 till 4. Riktigt jobbigt eftersom jag satt åt fel håll så jag mådde illa. :S

När jag kom hem hämtade pappa mig. vi plockade upp Jessica på hennes jobb så hon och jag fick sitta här hemma och surra lite innan hennes karl slutade jobba.

Direkt när hon åkte så smet jag in till Anna en sväng. sen stack hon till ikea. och jag drog till Ica för att inhandla lite käk och så.
När jag kom hem så la jag theo för att sova en skvätt.. tröttöga. :) Gick tillbaka in till Anna och kollade på när dom målade om hallen och köket.. vitt vitt vitt blire! :) Kändes lite knepigt att se på när dom målade över det som jag själv stått med en gammal vän och målat om för ett par år sedan. :) Men det kommer säkert att bli kanonfint när det är klart!
Stack till donken också gjorde vi. Där träffade jag Markus.. lite oväntat, men trevligt.. :)

Och nu sitter jag här.. trött och ska slänga mig i min egen säng och sova.. förhoppningsvis läääääänge!! :D

Godnatt gott folk.. återkommer imorgon! :)

På återseende!


RSS 2.0