å nej å nej å nej

Fan sitter i soffan och skulle precis gäspa och sen svälja.. då känner jag att jag har fan svinont i halsen.
undrar om det är därför jag mått pissapa hela veckan och dessutom försov mig imorse?
Håller jag på att bli sjuk? nu? mitt i flytten. nej det går inte för sig!! har jag fortfarande ont i morgon så vet ju jag vad jag ska göra det första jag gör.
det blir till att koka ihop ingefära, lime och honung! det går inte för sig att bli sjuk nu. jag vägrar.

Lite vin på det här imorgonkväll så är det löst sen! :P

Hoppas kan man ju alltid.

Har packat en kartong till nu ikväll och varit ut med två soppåsar. nu är det ta me tusan inte mycket kvar att fixa inte.
Kommer säkert bli bra det här.

Om typ 10 minuter börjar stardust. skulle jättegärna vilja se den, men fan jag sitter och håller på att somna redan nu så att vara vaken till 12 då den slutar känns inte som nån vidare bra idé
nej. det blir sussa tidigt ikväll helt enkelt. funderar faktiskt bara på att kika klart på idol och sen sova.

kika och kika.. har sagt att jag kollar på idol varje kväll, men har inte KOLLAT på idol en endaste gång. vet inte ens hur människorna ser ut. jag sitter vid datorn och lyssnar på dom istället.
kör lite true talent/The Voice alldeles själv. går bara på rösten. hehe.

nej. nu ska jag diska mitt glas som jag använt så det är redo att packas imorgon. sen blire sussa.

Nattinatt hörrni.

Dagen före..

Jaa.. imorgon smäller det! Imorgon äre flytt.
Jag hoppas såklart att vi får allt flyttat imorgon och att jag hinner packa upp så mycket som möjligt imorgon.

Vill inte gå dragandes med en lägenhet full med kartonger i flera månader.

GAH
blev precis osams med Theo. jävlarns unge! hoppar och studsar som en galen och sparkar mig rakt i huvudet. nu sitter han riktigt stilla. skällde på honom ordentligt. brukar sällan höja rösten åt theo. nästan aldrig. så när jag väl gör det så lyssnar han vääääldigt bra.
nu sitter han stilla som ett ljus och så kommer hans.. : mammaaaa i ungefär sånt tonläge som en unge som ber riktigt snällt. snäääälaaaa. det är theos sätt att säga förlåt på. så kryper han upp bredvid. och då kan man inte vara arg på honom. gos. men fan vad ont det gjorde i skallen. rakt på örat liksom. aja

I eftermiddags var jag och hämtade nycklarna till min lägenhet! åh, så underbart. fick gå runt och kika också.
stora sovrummet var inte superfräscht, men han sa att det kunde de fixa. eller ja i alla fall fixa material till mig så får jag fixa det själv. de bedömde det inte som så farligt. :P

sen äre den där svarta fondväggen eller va man ska kalla det i vardagsrummet. var ju kanske inte den vackraste nu när det vart massa solljus rakt in på den, men men. ska ju ha hyllor längst med ena väggen och andra väggen ska vara full med vita ramar med svartvita kort i hade jag tänkt.

nu ska jag bli sams med min son hade jag tänkt. om det går för sig. annars så får jag så dåligt samvete ikväll.


Att simma motströms

Är precis så det känns just nu. kämpar som attan för att ta mig till det lugna vattnet, men så kommer en ström och en våg av vatten.

Känner mig nedstämd och alldeles hopplös idag.
Jag sitter och känner att det är nära till tårar. orkar inte mera nu.

Så små saker får mig att bli totaldeppig.

Som nu när jag kom hem. Ser att Theos beställda tårtbilder har kommit hem. jag överlycklig slänger mig över kuvertet och öppnar det. och inser med detsamma att det är fel bild! Nu löste det sig endå eftersom jag hade ett mobilnummer till säljaren och kunde skicka ett sms som jag fick svar på med detsamma och han skickar rätt bild redan idag.

Så egentligen ska jag väl se det positiva och se det som så att jag faktiskt nu har 3 tårtbilder. men nä, jag klarar inte av positivt just nu. just nu får jag vara negativ.

Uscha.

Vill bara må bra. har för mycket stress omkring mig tror jag. i vilken form den här stressen kommer kan jag inte riktigt svara på.. kan inte riktigt peka på det liksom., men nånting är det.

Mår dåligt på kvällarna och känner ofta att jag har varit för frånvarande med Theo och det kommer en våg av dåligt samvete över mig, att jag är en dålig mamma.
Så för att lindra mitt dåliga samvete så måste jag in och plocka upp min underbara lilla son när han sover, lägga mig i min säng med honom fastklamrad runt halsen. när han kramar till och klänger sig fast så blir jag varm i kroppen och mår bättre.. för stunden..

Som sagt det är såna småskitgrejer som gör att jag bara bryter ihop.

För idag har egentligen varit en bra dag. det har gått jättebra på jobbet, jag har fått massor med beröm för mitt arbete. Det löste sig med tårtbilderna, det gick jättebra med hämtningen ifrån dagis, Theo är supergo och kramas och jag har träningsvärk och det känns skönt., MEN.. det där jävla MEN:et.

Nä, usch och fy.

har en skitdag idag helt enkelt.
Jag mår inge bra alls. blä. Ikväll planerar jag att försöka orka med tvätten i alla fall., men nån packning blir det nog inte. kraft eller ork finns inte.
Sen ska jag ligga i soffan och dra en filt över mig och bara vara där.

Ikväll när jag ska sova kommer jag plocka upp theo i mina armar också får han sova med mig nån timma innan jag kan komma till ro..

Nu ska jag kasta mitt lilla sandmonster i badet. han har nämligen dragit med sig halva sandlådan hem... i sitt hår..

Tråkinlägg.

Jaa. Har inte gjort så mycket så har inte så mycket att skriva om.

Jag var superduktig och startade dagen med ett intensivt träningspass. träningsvärken börjar komma krypandes. Men det känns skönt!!

Jobbade bara halvdag idag, resten av dagen hade jag VAB eftersom att Theo skulle till barn och ungdom. det var ett återbesök ett halvår efter att han fått sin diagnos förkylningsastma. de undrade mest över hur det har gått och så. Det är ju svårt att säga eftersom att han inte varit sjuk nästan nånting sen sist vi var inlagda flera dagar på sjukhuset. har ju varit sommar och då mår han ju mycket bättre. De sa bara att jag ska fortsätta med medicinen när det behövs och att om den inte hjälper (som då i maj) så får jag självklart komma upp på jouren!
Så det känns ju skönt.

Tyckte också att barnläkaren var rätt frän! det var en ung tjej med converseskor och hon hade jättebra hand om Theo och fick lyssna på hjärta, lungor och klämma på magen och kolla öron o hals och han sa ingenting. duktig grabb.

När vi var klar hos läkaren så mötte jag upp mammsen på Icamaxi och strosade runt lite. theo skulle självklart ha en korv så det fick han. och godis fick han också. av mormor. inte av mig. haha. godis mitt i veckan. aja. inte så ofta han träffar mormor sådär mitt i veckan och på hemmaplan så då är allt godkänt. :)

Theo förresten är ju 85 cm lång och väger 12.4 kg.. en liten grabb.

Efter att vi varit på Ica så åkte vi ut till ljusta och träffade våra gamla grannar. det var trevligt. har inte träffat dom på jättelänge.. nästan 1 år sen sist.
Theo fick mat där. och han härjade gärnet och surrade öronen av oss.

sen kom vi hem typ kvart över 6 så det vart inte så mycket annat gjort än att ta på theo pyjamas och börja med nattningen. han slocknade på 5 minuter. :)

Efter det har jag packat en kartong. packat en gigantisk ullaredskasse med de kläder som jag tvättat och glömt att packa ner bland de andra. tänkte packa ner resterande kläder där i också sen på fredagkväll.

Börjar se tomt ut i hallen och köket nu. vardagsrummet är fullt av kartonger och kassar med kläder. kommer att vara redo inför lördagens flytt! det tror jag nog. :) Börjar kännas bättre med flytten.
Idag ringde de ifrån theos nya dagis också. så 9.30 den 10:onde så börjar han sin inskolning. första dagen är det bara ett informationsmöte och att bekanta sig lite under nån timme. så äre nån som vill hitta på nåt den 10:onde så är vi ledig nästan hela dagen! :D

Nu ska jag snart sova. är trött. ska nog kliva upp tidigt imorgon också. ska in på jobbet och börja tidigare. tänkte arbeta in lite flex. :)

inte mycket kvar.

Går runt i lägenheten och inser att det faktiskt inte alls är så mycket kvar att packa. underbart va! :)
Har tre flyttkartonger kvar och jag tror faktiskt att de kommer räcka.

Denna vecka har vi massor att göra på jobbet så när man kommer hem är man helt slut.

Ringde hyresvärden idag också. var ju tvungen att höra om det är någon som ska in i lägenheten och hur det blir med hyran och allt. det ska inte in någon i lägenhten, men jag behöver bara betala för de tre första dagarna. blir alltså 470:- att betala. de ska fixa och trixa lite i lägenheten när den endå står tom så det var ju jätteskönt att höra!!

Blir ju bara tre dagar eftersom att jag städar själv så kan vi fixa besiktningen redan på måndagen. skönt skönt.

Nu ska jag steka på två ägg med ost på. orkade inte laga nån riktig mat idag + att jag glömde plocka fram kycklingen ifrån frysen. klantigt.


Anlita ALDRIG Sundsvalls Städtjänst

Ett enmansföretag som suger!

Bokade flyttstädningen i Juli. idag ger människan återbud.. 1 vecka innan städningen liksom! hallå?!
Har försökt få tag i människan sedan förra tisdagen utan att lyckas och idag hör hon av sig!
Blev skitförbannad och skickade ett argt mail. ångrade mig i efterhand och skämdes lite, men när jag senare såg svaret jag fick tillbaka så ångrade jag ingenting kan jag säga!
Ett sånt oproffsigt bemötande så hälften vore nog! nej usch och fy!!

Så förmodligen får jag ta tag i städningen själv. suck.
Har fixat så att farmor och faster kan hjälpa mig. hoppas på att dom kan städa lägenheten medans jag plockar upp kartonger i nya lägenheten. för det måste ju göras också.
Får se.. det blir säkert bra till slut. men känns väldigt jobbigt just nu.. först tapetjäveln och sen det här.
ska väl egentligen inte bli upprörd över det med tanke på att det ordnat sig både med tapeten och städningen, men endå. sånt extra småskit gör bara att det blir störande.

Så ikväll har jag haft en jättehuvudvärk. så jag har tjoffat i mig två pronaxen och hoppas att det går över.

Har också varit duktig ikväll.
Packade två kartonger, diskade undan all disk och kastade en hel sopsäck med skräp. nu är det fullt i containern så jag får inte kasta nåt mer förrän på tisdag då den blir tömd.
Och jag har massa mer att kasta.

Theo har feber också.. lillgubben.. får se om det blir jobb eller vab dårå.
Har han ingen feber så tänker jag låta honom gå i alla fall., men har han feber så blir vi nog hemma. med undantag för 1 timme då kan ska in till jobbet och gå på ett möte som jag inte vill missa.
Då kommer morfarn hit och umgås lite med Theo.

nu ska jag kika på Idol. sedan dö en skvätt i soffan.


nervös inför morgondagen

Hua. ska besikta bilen. :S

Har ju aldrig behövt göra det. pappa har skött de två senaste besiktningarna av bil. så det ska bli spännande att göra det själv. hualigen. blir jobbigt på eftermiddagen bara.

Eftersom att jag blir klar med besiktningen vid 11 kanske. och då är det totalt omöjligt att hitta en parkeringsplats så jag måste parkera bilen hemma. och sen får jag gå hem först innan jag kan åka med bilen upp och hämta theo. hmmpf. kommer bli jävligt sent, men går inte att lösa på nåt annat sätt. skulle ju kunna kolla om jag kan få flexa ut en liten stund på eftermiddagen så jag kommer iväg tidigare.

Pappsen skulle göra en liten koll på bilen och insåg att jag var utan två lysen. ajdå. vänster fram och en av skyltbelysningarna hade dött. så pappsen åkte iväg och köpte lampor och bytte åt mig. skulle kännas jävligt löjligt om man fick en ombesiktning eller nåt sånt för nåt så löjligt.

Börjar bli nervös och  det börjar kännas jobbigt med flytten.. hua.. kommer jag trivas i nya lägenheten? kommer theo trivas på sitt nya dagis? hur kommer det gå ekonomiskt med allt? jaa.. många tankar som går.

Trött och arg.

jävla pms.
Känner att det kokar inom mig vissa stunder. vet inte vart jag ska ta vägen heller. gah. Tur att Theo är snäll och go och bara vill komma och kramas hela tiden. annars hade jag slagit huvudet i väggen eller nåt.

Idag har jag varit iväg till en arbetskollega och fick en hel säck med kläder till theo. allt från storlek 92 upp till 104. bland annat en overall som jag hoppas han kan ha nästa vinter. den är svart med silvriga döskallar. skitläcker.

Sen åkte jag ut till farmor och fick träffa min lilla pojke. åh, så jag saknat honom. :)

Nu ska jag och theo mysa ihop oss lite i soffan sen ska jag leta i båda förrådena om det finns nån tapetbit kvar av tapeten inne i sovrummet. håll tummar och tår för det. isåfall kan jag bara dra på en  våd på väggen över skadan som blivit.

Men sån tur kan jag väl inte ha... eller?


Nu är jag fanimej klar!

för ikväll i alla fall!

Har packat theos leksaker, inte alla såklart. han har fortfarande bilarna framme.
sen har jag rensat undan soffan och damsugit hela soffan. gjort klart i sovrummet så där inne står bara en massa svarta sopsäckar med ettiketter på om vart dom ska sen vid flytten.
Sen har jag även packat lite i lillförrådet samt hallen.
Så. jag tänker säga att jag är klar för kvällen. tänkte åka till affären och handla lite gotta till mig själv.

Tänker unna mig en kolhydratbomb utan dess like. :) Min PT har sagt att det är bra att chocka kroppen med kolhydrater 1-2 ggr per kvartal. det kan dra igång viktminskningen igen. så jag ska äta mig en krämbulle. som faktiskt bara innehåller 10 gram kolhydrater/100 så det är ju inte så farligt endå.
Har ju inte fått i mig några kolhydrater alls idag eftersom både frukost, lunch och middag bestog av ägg och bacon. och ägg och bacon ligger så nära 0:an i kolisar så.. :)
Har ju inte fyllt min dagskvot på 20 så det är lugna puckar.

Sen att en krämbulle innehåller massa annan skit och socker och vitt mjöl, det skiter vi i. det är 10/100 så det är lugnt.. :P

Vadå? försöker jag övertala mig själv om att det är helt okej att äta en krämbulle? joo.. lite kanske. hehe

Jo och såklart ska ju nånting skita sig för mig när jag tror att allt kommer flyta på.. självklart.

Kommer förmodligen inte att slippa min dubbelhyra och kommer dessutom att få betala för en tapet som nu inte längre är hel. jävla skit.

Skulle ta bort väggordet ovanför theos säng. orden står fortfarande kvar på väggen, men inte i svart text utan man ser texten pga avsaknad av tapet där bokstäverna suttit. ja ni fattar. tapeten följde med när jag skulle dra bort orden.
Såååå.. jag ska ringa hyresvärden på måndag och höra hur man ska lösa det. för det jag kan komma på för att slippa dubbelhyran och att behöva ersätta för tapeten är ju att jag själv målar om hela sovrummet innan jag flyttar. så jag lär stå hela söndagen och måla sovrum. kuligt va? jag som hade planerat att packa upp kartonger då, men det kan jag ju glömma.

Andra alternativet är ju att jag skiter i det, men då kan inte den nya hyresgästen flytta in den 4:e för då måste hyresvärden "renovera" sovrummet först. såå.. jag ska som sagt ringa och höra hur man löset det bäst.

Nån som känner sig sugen på att måla ett sovrum den 2:a oktober? alternativt nån som känner sig sugen att packa upp 20 kartonger i nya lägenheten?
Va va va? Kom igen.. ja bjuppar på lite vin eller öl. kanske en pizza? :)


Packning

Gah.
Spelar ingen roll att kartonghögen bara blir större och större. det syns ingenting!! Jag fattar inte. vart försvinner allt? eller vart försvinner det inte rättare sagt. jag menar om jag packar 3 kartonger borde det ju synas., men icke.

Kommer inte att hinna klart allt idag. finns inte en chans. Jag ska ju såklart försöka, men jag tvivlar på att det blir klart. Så resten av eftermiddagen ska jag lägga allt krut på sovrummet. för bara det är klart så äre lugnt egentligen. resten av lägenheten kan jag packa i veckan på kvällarna när theo lagt sig., men sovrummet är svårt att göra något åt så länge theo sover.

Nu börjar det bli massa småplock också så senaste kartongen som blev packad innehöll lite av theos leksaker, ramar, några böcker och några filmer. salig blandning men det blir så nu när man bara har massa småplock lite överallt.

Nä, nu är rasten slut så jag ska bege mig in i sovrummet och ska fanimej bli klart med det!! blä. jag ska ALDRIG mer flytta! och ska jag det så får fanimej nån annan packa skiten. :P


Ett enda ord får sammanfatta min dag...

--->MENSVÄRK<---

Slut som artist?

Oja.

Har nog aldrig varit så slut som jag är just nu. känns som om jag skulle ha varit vaken 4 dagar i rad och sedan smällt huvudet i en dörr en sisådär 34 gånger.
blä.

Hade man vetat att man skulle få en sån här start på dagen så hade jag inte klivit upp. det är en sak som är säker. men men.

Har kämpat mig igenom dagen bra och suttit och betat ner högen med admin-jobb som behöver göras. imorgon planerar vi att nolla.

Åt kinamat till lunch och det var kanske inte världsbäst för min mage just idag då jag nu har världens magknip. ajaj..

Ikväll blir det en tidig kväll. ska hoppa in i duschen när theo lagt sig och sedan blir det nog sussinanna för mig också.

jaa.. som sagt.. slut som artist. trött...

En solskensstråle till Johanna som igår försökte skicka en film till mig över msn. det funkade dock inte eftersom den tog för lång tid och när datorn gick in i sparläge så avbröts det ju såklart. MEN, det är ju tanken som räknas så tack! :)

Extrema dieter

Kollar på femman.

craschdieting. snabbdiet. åh, jag blir så sugen. skulle vilja snabb-banta och gå ner en massa kilon snabbt igen., men vet ju att det är bättre för slutresultatet att det tar lite längre tid nu. sen så tror jag ju att det kommer börja gå neråt igen nu när jag flyttat.
Känns bara så jävla jobbigt att det står så stilla. hade ju hoppats på att nå mitt slutmål till nyår. men det är inte så lång tid kvar och ska det gå i den här takten är jag inte där förrän nästa sommar känns det som.

dieterna de prövar ikväll är; kålsoppedieten, cambridge och lönnsirapsdieten.

nej jag ska hålla mig till min underbara LCHF.

vet ju att denna vecka kan jag inte räkna med ett endaste gram i viktnedgång eftersom det är lingonvecka. och som varje månad sen jag började så har det stått TOTALT stilla under den veckan.

Ja imorgon äre ju tidigt morgonmöte. får se vad som ska tas upp då. spännande.

Nej nu ska jag snart sussa. ska bara vänta på att tvätten blir klar sen så.

Fått morra lite på kommunen

Nu imorse fick jag ringa till Kommunen och prata med chefen över förskolecheferna. jaa.. ni fattar, högsta hönset helt enkelt. världens underbaraste kvinna!
Hon är så lätt och prata med och lyssnar verkligen på det man säger.

Hon skulle ta tag i allt jag tog upp och försöka få en rejäl förändring!! känns skönt att någon tar än på allvar.

Sen en annan sak jag undrar över? ska inte förskolorna ha öppet efter föräldrarnas behov? så om jag behöver ha mitt barn på dagis från kvart över 6 säger vi till typ 3-4. har inte de en skyldighet att hålla öppet då?
Någon som har koll på det här?
För jag skulle informera dagispersonalen att jag behöver lämna theo tidigare imorgonbitti, men icke. de kunde absolut inte öppna innan halv 7.. får de göra så?

Aja. blir stressigt värre imorgonbitti då jag ska vara på jobbet klockan 7 för ett möte. men men.

Såg också att en som kommenterat anonymt att märkta kläder inte blir lånekläder. ja det är ju så man tycker det ska fungera., men inte på theos dagis inte. där gäller inte sådana regler. detta tog jag såklart också upp med chef-chefen.

men bara 1 och en halv vecka kvar. varav fredag är planeringsdag så då får theo vara med moffa hela dagen lång. sen ska jag få vara barnledig hela lördagen så jag kan få packa lite. :)

Älskar IcaMAXI

jomenvisst!

Har alltid tyckt att coop är liite bättre eftersom de har mycket billigare blöjor och barnmat/välling och sånt. 71:- paketet för blöjor liksom. inte lätt att slå det priset.

Men idag åkte jag till IcaMaxi och är mycket nöjd med mina köp!
Det vart Ett underställ för 99:- ett fleeceset med jacka och byxa för 129:- en fuskpolo i fleece 40:- och en fleeceoverall för 149:-
Nu äre bara vinterhandskar som ska skaffas och nån mer ordentlig mössa sedan är theo redo för vintern! underbart!
skulle ha passat på att köpa vantar på Ica också då dom bara kostade 79:-/paret. ett bra pris.
Hade jag inte redan köpt höst och vinterskor hade jag köpt det på Ica också. 99:- för en fodrad känga lite mer höst och en vinterkänga för 149:- hur bra som helst., men han har redan 3 par vinterstövlar till i år så ett par till kändes inte nödvändigt. :)

Men jag är i alla fall tvärnöjd med mina fleeceköp. overallen var dömysig och nu vill jag verkligen ha en onepiece till lillherrn. han såg så gosig ut i overallen. vart även köpt i storlek 98/104. vad hände där liksom? tror dom var lite små i storleken.

S¨ett tips till alla med småttingar som behöver köpa fleece eller underställ.. ta er till IcaMaxi!! :)

Sen till tråkigare saker.
Kom upp och skulle hämta Theo nu efter jobbet och går som vanligt in och byter om på honom då jag känner att han luktar illa så in och bya en blöja.. stackarn har förmodligen fått gå med sin blöja hur länge som helst. skiten hade torkat fast och frätt sönder den tunna huden på rumpan så han är alldeles KNALLröd och småsårig. inte lika illa som det har sett ut förut när de slarvat med blöjbyten, men tillräckligt för att han själv känt att det gör ont. lillgubben ville inte ens sätta sig i bilen för att han hade så ont när han satt ner. :( gos. ska ringa imorrn till kommunen och säga till igen. har iof bara två veckor kvar, men endå.

nu ska jag gosa med min lilleman innan han skaa sova

MORR

Gah!!! don't mess with me i have PMS!!
Skulle kunna slå ihjäl nån just nu. helst rätt person såklart.

Står och har sorterat all tvätt och ska ner i tvättstugan för att tvätta. när jag kommer ner så ser jag att nåt pucko har tagit allt mitt sköljmedel.

Reagerade sist jag var ner att korken inte var åtskruvad på sköljmedlet och jag skruvar alltid på korken. tänkte väl inte mer på det än att jag måste ha glömt det., det var väl nån deciliter kvar då i alla fall. så jag räknade med att jag i alla fall skulle kunna dra tre maskiner ikväll och köpa nytt imorgon., men icke!! korken inte åtskruvad och den är helt tom!! så jag fick tvätta alla theos blåa kläder utan sköljmedel. roliga dom kommer kännas då. stackars.
dumma människor!! vem har mage att bara ta av andra så?
Skrev tillochmed en arg lapp.
På sidan mittemot där man skriver upp sina tvätt-tider så skrev jag stort; Har du inget sköljmedel? Ge fan i andras!

Har ju även då pms och då blir allt hundra resor värre!!

Sen när jag står här och sorterar all tvätt så inser jag att theo blivit av med ett par av sina nya mysbrallor och en utav sina nya fina tröjor. självklart är det dagis som ligger bakom det där. de har väl gett kläderna till en annan unge som "lånekläder" de gör nämligen så uppe på theos dagis.

Där är det tydliugen helt okej för dagispersonalen att låna ut andra barns(sorry johanna;) men nu blev barns ett ord) grejjer. Theo hade ett par "lånebyxor" för ett tag sedan. det var lilla ebbas brallor. en tjej på samma avdelning. får personalen verkligen göra så? En liten grabb på theos avdelning kom samtidigt som oss en morgon och mamman bär på theos överdragsbrallor. också då ett par "lånebrallor" som personalen sagt. jag köper ju inte kläder och ytterkläder till theo för att andra ungar ska ha dom!!

MORR

Ja.. humöret på topp? nää.. skulle inte tro det!! fan! jag vill ha en boxpåse och bara slå!! hatar pms. hatar idioter som stjäl och jag HATAR theos jävla dagis!! GAH!! Bara två veckor kvar, bara två veckor kvar!!

regnig måndag

Idag har det regnat nästan hela dagen.
och theo verkade tycka att det var onödigt att dagis låtit honom vara inne i detta underbara väder för när jag hämtade honom och fick på honom jackan och galonstövlarna så rusade han ut i varenda vattenpöl han kunde hitta. den lilla korta vägen från dagis till bilen så var ungen dyngsur!
Var bara att slänga in honom i bilen och sedan av med blötkläderna direkt innanför dörren.

Just nu sitter theo och kollar hur det är att åka rullstol tror jag..
han sitter i sin läragåvagn och rullar hjulen med händerna så att han tar sig framåt. verkar vara mycket underhållande tydligen.

Åh, vill bara att det ska sluta regna. blir så trött när det regnar.

Ikväll har jag tvättstuga. så när theo har lagt sig så börjar jag med tvätten. orkar inte, som jag skrivit förr, springa med honom upp och ner för trapporna här.

Nu ska jag och theo mysa i soffan typ 45 minuter innan det är sovadags för lillemannen.

Så var helgen över.

Japp. Och nog för att söndagarna känns korta annars så sov vi bort halva dagen. jag skyller helt klart på theo. :P
Själv gick jag inte och la mig förrän halv 1 inatt så när jag vaknar utav mig själv klockan 11 så får jag nästan en chock! Theo har alltså inte vaknat utan det är jag som kliver upp.

Fixar iordning välling åt lillemannen och han vaknar först när han hör microns plingande.

Så när vi vaknat till liv och fått i oss frukost så beger vi oss till birsta. först till rusta för att köpa flyttkartongerna sedan skulle jag kika lite grejjer inne på birsta-city. hittade inget utav det jag skulle ha, men däremot vart det ett par brallor till theo. fodrade dessutom så blir perfekta att ha under överdragsbrallorna eller så.
billigt vart det också då dom var nedsatta från 199 till 49. :D

Åkte ut en sväng sen till Jessica för att hämta upp kläderna som inte blev sålda på marknaden, var en del som gått faktiskt så jag fick in 165:- efter att procenten var dragen. helt okej, men hade ju varit ännu bättre om man fått bort allt.
pengarna gick såklart rakt in på theos bilsängs-konto.

Nu är dinosaurietåget slut och jag o Theo ska in och leka tiger och lejon. :)

Godnatt säger vi!

flyttkartonger

Ja mina kartonger är ju slut och har fortfarande en massa skit som ska packas. :P så jag måste iväg och köpa massa kartonger. blä. finns ju roligare saker att spendera pengar på må jag säga.

19:- styck på bauhaus. inte så farligt. frågan är om man ska passa på att köpa 10 stycken när man endå är där. kommer ju knappast behöva 10 till, men bättre att ha för många än att man behöver åka tillbaka och köpa ännu fler.. eller?

nämen se där. var tvungen att kika lite och tydligen så kostar kartongerna på rusta bara 150:- för 10 stycken just nu. japp. det får bli en sväng till rusta istället då.

Ikväll har theo varit jättemysig. vi har busat så mycket. han har skrattat så han knappt fått någon luft. sen vart det såklart lite bolibompa-mys.

Sötnosen ville bada förut också.. när klockan var kvart i 8, han vart jätteledsen när han inte fick bada då. så imorrn får det bli bad istället. åh, så ja längtar till nya lägenheten där han kan bada i badkar! han kommer älska det!

Nej nu ska jag snart sussa lite sen hoppas jag på en sovmorgon imorrn, gärna lika fin som imorse. :)

Just det.

Jag är förresten svinstolt över mig själv!!

Det började knorra i magen nere på stan och jag vart sjukt sugen på en subway-macka.. gick tillochmed förbi och kände den otroligt goda doften.. stannade till utanför och skulle precis styra in vagnen när jag bestämde mig för att nä!! knappast!! när jag nått ner till mitt mål! då ska jag unna mig 1 subwaymacka! men inte nu!! så jag är sjukt stolt över mig själv att jag sket i det.

Men det skulle ha varit svinaktigt gott med en subway-macka.. aja.. får kämpa på lite hårdare med vikten så kanske det inte är så långt kvar tills jag får smaska i mig en sån. :)

Alla barns dag!

Har vi idag haft här i sundsvall. det var riktigt mysigt och jag hade velat att theo kunde få göra allt där. få en liten ansiktsmålning kanske? hoppa i hoppborgen?
Ja allt det där., men för det första så sov han nästan bort hela dagen. :) och sen är jag feg och ville inte riktigt låta honom hoppa i hoppborg med tanke på jacket, vill ju inte riskera att det spricker upp och han är ju mer vild än tam när han härjar runt så.
Och ansiktsmålning kanske inte är det bästa i hans ansikte just nu. :P

Men han fick i alla fall en ballonghund. som höll i 5 minuter ungefär. :P man kunde inte dra den efter marken som en riktigt hund. då gick den ju sönder.

Idag har han ätit jättebra min lilleman. till lunch vart det ett happymeal på donken. han tröck i sig hela burgaren och nästan alla stripsen.
Efter att han sovit så vart det nästan en hel varmkorv. och imorse till frukosten så ville han ha två mackor. Han brukar ju kunna ha såna här ätardagar ibland för att sedan iprincip matvägra.

Träffade även på Johanna där och det var trevligt. vi stog och surrade lite granna och jag fick en liten tjuvkik på hennes nya bebis. åh, tänkt att theo varit sådär liten. (ja mindre också tillochmed) helt sjukt! Vill också ha en bebis. min bebis är alldeles för stor. :)

Sedan mötte jag upp Fia och Kevin och vi strosade runt lite granna. grabbarna fick springa runt fontänen vid stadshuset och busade lite. :)

Snart ska jag fixa iordning lite käk. tror inte theo kommer vara allt för hungrig. :P

en kanonbra lördag hittills. hoppas att kvällen blir lika rolig! :)

Lejon och Tiger.

Är säkert inte ensam om att ha vissa problem vid tandborstning., men jag har hittat ett knep.
en rolig lek. :)

Är nog inte ensam om den heller iof. men jag och theo leker lejon och tiger och det går skitbra!

När han är lejon ska han gapa och låta som ett lejon. och när han är tiger biter han ihop tänderna och morrar. skitsmidigt för då kommer jag åt överallt med tandborsten.
Självklart funkar det ju inte varje kväll och det är fortfarande mycket bråk vissa kvällar., men ikväll var han jätteduktig. även fast han då har sitt jättestora skrubsår/blåmärke precis vid hakan.
På bilden jag la upp ser det fortfarande bara ut som ett litet skrubbsår., nu när han skulle lägga sig så var det ett stort blåmärke under skrubbet.

Imorgon ska det vara nån alla barns dag i stan så jag och theo tar oss nog en liten sväng förbi stan imorgon.

Hemma och sjuk

Ja.. började känna mig bättre redan vid 10-tiden så jag tänkte att jag kunde passa på medans jag mådde okej att rensa bort allt från soffan och städa upp theos leksaker. sedan tänkte jag ge mig på att flytta aset till soffa så jag kommer åt alla leksaker, papper och filmer som theo lagt där. la mig bara i soffan för en liten stund och skulle precis spela lite wordfeud så ringer dom från Theos dagis.

Jag måste hämta honom för han har ramlat och behöver förmodligen tejpas ihop. ooookej..

Sätter mig genast i bilen och medans jag kör så ringer jag upp till sjukvårdsrådgivningen och frågar om jag ska till VC eller direkt till akuten. men VC var det som gällde.
Så jag kommer in till avdelningen där theo sitter i en utav fröknarnas knä alldeles borta. jättetrött och slut. han har då ramlat ifrån matstolen rakt ner i golvet och huden vid ögat har spruckit så han måste tejpas.

Vi åkte direkt till vårdcentralen och fick komma in med detsamma. en sköterska kollade på honom, och den en läkare. de kunde konstatera att sprickan inte tagit sig hela vägen in till ögonvrån och att det heller inte blivit hål rakt igenom huden och att det förmodligen skulle hjälpa med att bara tejpa ihop.
om han skulle fortsätta blöda ikväll så skulle vi upp till akuten så de antingen får sätta ett litet stygn eller alternativt limma och tejpa. SÅ jag vet ju vad jag har för mig ikväl... 11.30 ringde dom från förskolan och nu är klockan 20 i 3 och det blöder fortfarande..


Här har ni en tjusig bild på hur min stackars lilla älskling ser ut just nu efter att han sovit lång middagslur.


Wordfeud

haha ligger i soffan helt besatt. blir irriterad när jag inte får ett ord tillbaka med detsamma så jag spelar just nu med 10 stycken. undrar hur många man kan spela med sasmtidigt.

Några här som spelar wordfeud? adda mig isåfall på zzandran. skitroligt äre. bra tidsfördriv, men batterierna på mobilen dör nästan omedelbart.lite tråkigt förståss.

Blev hemma idag också. sitter här och det börjar knorra i magen. jag har inte ätit något ännu. funderar på att ta lite avokado och skagen, eller kanske slå på stort med ägg och bacon.. hmm.. jaa.. det visar sig. orkar inte riktigt stå och laga nånting så det lutar åt avokadon där då.

Sen är det helg. och jag ska mysa framför tv:n med theo ikväll. kanske slår på stort med lite dipp och grönsaker. hmm.. aa..


febrig

och det är jag som är det. eller jag känner mig i alla fall febrig.
trött, hängig och inte alls med.

gick hem ifrån jobbet efter lunchen och kommer nog bli hemma imorgon också.

träningsvärk har jag ju också., men åh, så skönt det känns. :) man får verkligen känna på att man gjort något liksom. underbart med ett gym på jobbet! :D

Skulle ha tränat imorgonbitti också., men eftersom att jag är hemma imorgon så blir det ingen träning.

Ikväll har jag bara legat på soffan under filten och myst. inte ens lagat någon middag. blev lite fil med paranötter för mig. och nu knorrade magen lite så några kuber med ost och lite vitlökssalami vart kvällsfikat.

Inte bra. måste äta mera fett. tror jag har alldeles för lite fettintag och att det är därför kroppen inte riktigt vill gå ner. kan iof ockå bero på att promenaderna till och från jobbet helt uteblivit.
Blir bättre efter flytten då jag tänker gå tamefan varje dag! i ur och skur! Måste köpa mig ett par galonstövlar bara så man kan gå när det är riktigt blött ute. har inga skor som riktigt håller vätan ute. :P

Nu på kvällskvisten har jag även sms:at lite med en gammal vän. kändes riktigt trevligt och bra.

Kikar på the illusionist. den är ju sjukt bra. när den är slut blire sussinanna.


Morgonträningen!

gick skitbra!! fan va taggad vi va! började med lite uppvärmning och sedan körde vi stenhårt med styrke, både ben och armar. känner mig helt mör i kroppen fortfarande och träningsvärken börjar komma smygandes. vi som var så duktiga och stretchade och allt. :P

På fredag kör vi igen!!

Så skönt sätt att börja dagen på.

Imorgon ska jag åka ut till jessica och lämna lite kläder direkt efter jobbet.

måste ta tag i packningen lite snart också., har dock inga kartonger kvar så jag måste åka och köpa nya nu i helgen.., sen kan jag börja packa det sista.

Märka kläder

det tar fan tid det!
Har nu suttit och märkt en hel pappkasse med urväxta kläder, en overall, lite mammakläder och några set. Ska ju ha iväg dom på barnklädesmarknaden ute på alnö. hoppas på att det mesta går åt. mest så man blir av med det och lite klirr i kassan är ju inte heller helt fel. alla pengarna går ju direkt till theos bilsängskonto. :)

Eller som min far vill döpa om det; vinterdäck. :P

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan blir det lite slötittande på tv tills jag ska sova. blir tidigt imorgonbitti så går och lägger mig tidigt också. :) smart va?

Hosta?!

Jag som precis börjat känna mig frisk har idag haft en jättejobbig rethosta. hoppas verkligen att det beror på nåt helt annat än en till förkylning. vill verkligen inte bli sjuk igen.

Imorgon ska jag och theo kliva upp tidigt så jag kan dra och gymma innan jobbet. vi har ju faktiskt den otroliga lyxen med att vi får utnyttja hotellets gym. gulligt och fint och har det mesta som man vill använda.
Så imorgon blire lite träning. tar även en halvtimmes friskvård i början av dagen så det blir i alla fall minst 45 minuters aktiv träning. då hinner jag med mig. måste ju duscha och byta om och så också.

När jag kom upp till dagis så var det nog första gången som theo faktiskt ville följa med mig hem. :) frågade om vi skulle in och byta om och ja det skulle vi för han sprang in och skulle ta av sig galonisarna.

När vi kom hem ser jag att han har ett enormt hål på brallan bak på rumpan. han har även ett litet rivmärke på ena skinkan så är lite lur på om han fastnat i nåt på dagis och att det är där dom gått sönder. är ju inte helt säker på att dom var hela när jag fick dom. men jaja. ska se om det eventuellt går att sy ihop lite snabbt så kan dom få vara kvar ett tag till, men annars slänger jag dom.

skulle behöva laga nån mat så jag har lunchlåda till imorgon, men jag har ont om mat i kylskåpet. ska ju iväg och handla imorgon så det löser vi då. :)

nej nu ska jag kika på lite tecknat med tv på barnkanalen. just nu äre samsam. det tycker theo är roligt.

Städa

Ja nu har jag städat iordning lite i vardagsrummet och köket så att lägenheten ser någorlunda okej ut till lägenhetsvisningen som ska va imorrn.

Ringde till hyresvärden idag och då hade han två stycken som kunde ta lägenheten den 4:e oktober.
de ska hit imorgon och kolla på lägenheten och går allt som planerat så blir den uthyrd från den 4:e. :D betyder alltså att jag slipper dubbelhyran!! wehoo!! jag har flyt just nu.
och hyresvärden sa även att om inte dom som skulle kolla på den imorgon så löser det sig i alla fall. Har en tjej på jobbet som jättegärna vill ha lägenheten så då får hon den istället. men eftersom han hade kollat runt så måste ju erbjuda visningen till dom han sagt att lägenheten finns för. :)
Jaja. rörigt det vart men som sagt jag kommer hur som helst att slippa en dubbelhyra.

Så jag vart skitlycklig och ringde till pappsen för att berätta, vilket betyder att det blir inga problem med att köpa theos bilsäng och tillochmed min nya tv-möbel jag vill ha. också kommer glädjedödaren själv; "tänk på att du måste köpa vinterdäck i år också" bläää.. jag som kände att jag hade sånt flyt! också kommer han med det. ajaa.
behöver ju inte bli allt för dyrt, kommer inte köpa nya däck utan det blir bättre begagnade eller regummerade däck.

Han är ju snäll också glädjedödaren. han satt faktiskt och höll ögonen på en auktion med däck som nästan passar min bil. måste lägga om dom till mina fälgar bara och det går ju på typ en hundring per däck så inte så farligt. auktionen låg på 1200 nu och då är dom använda 1 vinter eller nåt sånt. skitbra jue.
skulle ju sitta finfint om man kunde få däck för det priset må jag säga.

så från städning, till lägenhet till däck så går vi vidare till skor. :P

Har inte hört nåt från eurosko ännu om mina vinterskor. så jag ska ner imorgon och höra om de vet när de kommer in. har ju nästan helt bestämt mig för att det blir de låga mukluk-skorna. känns som att de är smidigare att ha innanför täckbyxor och så till vintern. de höga går ju så väldigt högt upp. så jaa. lite billigare blire ju då också eftersom dom bara kostar en tusenlapp. bara och bara. :P

aja.
nu blire csi ny tror jag. sen sussa.

Lite bilder ifrån helgen

Här kommer lite bilder ifrån helgen.

Vi började lördagen med lite utomhuslek.


När man är storkille kan man ju inte sitta i babygungan, nej då ska man gunga på stora gungan.



Sedan plaskade theo lite i dammen och lämnade fina handavtryck

Efter allt lek och stojj utomhus så gick vi in och tittade lite mer på valparna.

Theo vart överlycklig när han fick hålla i valparna alldeles själv.


Och pussa på dom måste man ju också göra.

Sådär. där har ni lite bilder ifrån lördagen. under dagen idag togs det inga bilder så det här är allt jag har att bjuda på. :) Men så söt han är.
Han har blivit så himla stor på så kort tid. det känns som att det gått över en natt så var han helt plötsligt stor. Hua. snart är han tonåring och hittar på en massa bus. hehe

Nu ska jag snart sova lite. Jobb imorgon om theo mår bättre.

bortrest

och som vanligt blir det ingen uppdatering på bloggen just då.

Men nu är jag hemma.

Vi har haft en mysig helg.

resan upp däremot var mindre trevlig.

Jag flexade ut 1 timme tidigare för att jag skulle komma iväg i tid och theo inte skulle hinna hungra ihjäl innan vi var framme. tji fick jag.
för första gången i hela mitt liv hade jag inte resfeber för att jag skulle ut och resa. och då händer såklart allt.
Vi kom iväg från sundsvall runt 15.35 typ. och hinner väl en bit efter timrå. mellan timrå och härnösand. där står trafiken helt stilla. totalstopp. då har det varit en trafikolycka och trafiken står totalt still i båda riktningarna. det var 1 bil som hade farit in i mitträcket och bärgningsbilen var på plats och skulle bärga bort bilen då tre andra bilar krockar rakt in i smeten. jävla nötter som säkert pendlar och är inte tillräcklig uppmärksamma på trafiken framför dom.
Så vi blev sittande där i 2 timmar. kul va?

sen under dagen hade det regnat enorma mängder i bjästa så där var det en halvmeter vatten på vägen så e4:an var avstängd. när jag väl kom dit hade det mesta av vattnet runnit bort, men avfarten från e4:an till bjästa var fortfarande avstängd. så jag fick köra halvvägs till övik innan jag kunde vända och köra tillbaka för att komma på södergående för den avfarten var fortfarande öppen.

Som sagt. jag flexade 15 och hade hoppats på att vara framme till senast 17. vi kom fram 19.00. trötta, hungriga och riktigt less., men jag är glad endå att det vart lite förseningar här i sundsvall. för hade jag kommit iväg 10-15 minuter tidigare hade jag kanske varit mitt i smeten. Mamma sa att det var därför jag inte hade nån resfeber. jag hade änglavakt. :)

När vi väl kom fram så åt vi god tacos och sen hittade theo valparna. ska lägga ut bilder på det senare. nu ska jag se på idol. :)

Men kort och gott. vi har haft en jättemysig helg med massa lek, bus och skratt. :)

Övertid

japp, ikväll blev det inarbetat lite övertid. 5 timmar för att vara exakt.

2,5 timmar höll mötet vårat på. vi fick kanongod middag också. cesarsallad och efterrätt bestående utav vispad grädde och blåbär.
Madde på jobbet är ju världens bästa som hade tänkt på mig och simpan och kör lchf och fixat grädden och blåbär till oss. dessutom laktosfri grädde som innehåller absolut minst kolhydrater. som sagt, madde är världens bästa.
de andra fick en god chokladkakbit med jordgubbar. :) tyckte min efterrätt var skitgod i alla fall. :)

När jag kommer hem så är min parkeringsplats upptagen!!
gah!
dessutom har aset som ställt sig på min plats ställt sig så jävla dumt så jag kommer inte ens in på parkeringen för att kunna ställa mig på nån annan plats. skitless.
så fick ställa bilen långt åt helvete och måste då så fort puckot flyttat på sig ut och hämta min bil och ställa den där den ska stå.

Dom var hit och kollade ventilationen också ikväll. det är därför det står en bil på min plats. det är snubbarna som fixar med det som står där.
men endå.
de har hållig på i nån timme nu så de borde vara klara med alla lägenheter snart och flytta på sig.

nu skulle man haft gamla lägenheten så man hade kunnat se när de flyttade på sig. som det är nu så måste jag gå ner och ut för att se om de flyttat på sig eller inte.

Nu blire lite tv och sen sova tidigit.

sen middag?

ja ibland så är inte skallen med.

kom hem och insåg att jag glömt plocka fram kycklingen ifrån frysen så tänkte då att jag skulle göra det då., men då förstog jag ju att middagen skulle bli alldeles för sen för theo att äta så jag plockade fram en burk mat ur frysen med egen köttfärssås och kokade på lite rissoni till honom. men.. glömde att plocka fram kycklingen.. igen.
det är ödet. jag ska inte äta kyckling ikväll helt enkelt.

Så nu har jag slängt ihop en snabb omelett med massa grädde och ost. innan den veks på tallriken så drog jag på massa creme fraische med svamp och hade även fixat lite av min torkade svamp och la på ett par stycken på omeletten.

delade den i två då den vart bamsestor så det blidde lunchlåda till imorgon också.

Ikväll har jag tvättstuga.

har totalt 6 maskiner att dra igenom så jag tar 3 ikväll och 3 imorgonkväll.(har bokat tvättstugan även då)


Snorigt

Är jättesnorig.
Men har klarat av ännu en arbetsdag. huvaligen. nog ska jag kunna härda ut torsdag och fredag också?
Imorgon jobbar jag 8 till minst klcokan 6. :/ Vi har enhetsmöte från 4 och framåt. minst 2 timmar har de sagt. så vi får väl se hur lång tid det tar. vi får i alla fall käk på jobbet.

När jag kom hem så ser jag att jag fått ett brev ifrån nuvarande hyresvärden att dom vill in i lägenheten imorgonkväll för att kolla ventilationen. vad tänker dom med? från 18 och framåt har dom skrivit. theo går ju och lägger sig 18.30 så jag hoppas verkligen att dom kommer innan dess.
Iof inte jag som är här då utan pappsen.

Han hämtar ju Theo ifrån dagis imorgon också åker dom hit eftersom det blir alldeles för sent om jag ska åka ut och hämta theo hemma hos pappa imorgonkväll när mötet väl är slut.

Tillbaka till ventilationen. eftersom det ser ut som ett rent helvete här hemma mitt i all flyttpackning så har jag nu röjt upp lite snabbt. vart då även 2 kartonger till packade. Nu börjar jag få slut på ställen att ställa kartongerna. :P

Just nu sitter Theo och kikar på barnkanalen och käkar lite russin, eller godis som han säger. Han åt så jättebra med mat så han fick lite mitt i veckan mys. :)

Nu ska jag gosa ihop mig med min lilla grabb i 20 minuter till innan det är dags för sängen för honom. :)

räkmacka?

eller bara tur?

Jag känner mig väldigt lyckosam idag.

Började dagen med att jag fortfarande hade ont i halsen. inte alls lika mycket som igår, men endå. fast hade istället börja bli snorig, men det kan jag ta.

Gick till jobbet i alla fall. (eller jag åkte bil) och kom överrens om att sitta i telefonen idag var kanske inte det bästa för mig just idag. så jag fick sitta inne på en utav handläggarnas tomma kontor och göra lite administrativt arbete istället. skönt att den möjligheten finns.
så jag fick sitta alldeles ensammen inne i ett kontor och lyssna på lite radio och plura på lite. mycket bättre än att sitta i ett öppet kontorslandskap och sprida mina baciller vidare. :)
Har använt handspriten flitigt idag. och druckit 1 liter av min mirakeldryck.

Det måste förresten vara en sjujävla detox-effekt av den blandningen för från igår till idag har jag gått ner 2 kg!!
Vilket betyder att jag nu ifrån starten har gått ner 20 kg!! prick!! var tvungen att ställa mig 4 gånger på vågen imorse. trodde inte mina ögon.
Så nu har jag 4,8 kg kvar till mitt mål. tror jag kommer höja den ribban ytterligare och försöka mig på 5 kg till efter det. skulle vara nice.
får se hur segt dessa 4,8 går.

Nu på eftermiddagen fick jag samtal ifrån tjejen som bor i lägenheten jag ska flytta till. hon hade bokat en besiktningstid klockan 2 den sista september så jag kunde komma och hämta nycklarna redan halv 3!! uuunderbart! så nu är det helt spikat och klart. den 1:a oktober kommer vi kunna börja flytta allt.

se vilket flyt va? men det är inte slut ännu..

Åkte upp och hämtade theo på dagis. där jag blir jättearg på personalen för de låter theo sitta i byxorna ute i den jätteblöta sandlådan medans iprincip alla andra barna har på sig galonbyxor. jag ifrågasätter detta och får till svar att jamen det är ju så varmt ute. jaha?! jag har inte fodrade galonbrallor! och alla andra ungarna springer med galonisar.
så jag plockade upp theo som är alldeles kall och dyngsur i baken. lillhjärtat mitt. :(
Morrade lite åt personalen och åkte hem.

När jag öppnar dörren ligger ett brev ifrån kommunen på hallgolvet. öppnar det innan jag ens tagit av theo hans skor och jacka. det är erbjudande om plats på dagis!! theo har alltså fått sin plats på vreten from den 3:e oktober!!! yes!!
Fast jag kommer inte börja inskolningen förrän den 10:onde. men i alla fall! Han har fått platsen!!!

Det enda som saknas nu är att min nuvarande hyresvärd ska ringa och säga att de hittat någon som kan flytta in i min lägenhet redan den 4:e oktober så jag slipper dubbelhyran!! det skulle vara guld värt!! det skulle bara vara så underbart!!! :) Håll tummarna för mig.

En bra dag. även fast jag är sjuk och snörvlig.

det bara slog till..

hade lite ont i halsen imorse. och det blev värre under dagen.

Nu sitter jag här hemma, helt död. ont i halsen, snuvig, täppt i näsan, ont i huvudet och trött.
Vart dyngförkyld jättesnabbt. :/ Uscha. har varken tid, ork, lust eller råd att vara sjuk just nu. vill inte vara hemma en endaste dag!! Så jag har kokat ihop en mirakelkur. och hoppas att den hjälper mig nu under kvällen så jag mår bättre imorgon.

Min mirakelkur består utav ingefära, lime och honung.

För er som är intresserade så gör du såhär;

Till 1 liter vatten behöver du 1 lime, 1 msk honung och en bit ingefära.

Jag gjorde på två liter vatten så jag tog en ganska rejäl bit med ingefära. storleksmässigt vart det kanske en normalstor potatis ungefär.
skär den i små bitar (1x1 cm ca) släng ner i vattnet och låt koka i ca 8 minuter.
medans det kokar tar du hand om limen. pressa ur all saft och lägg både saften och skalet i en skål.
när ingefäran kokat klart så tar du och häller vattnet med ingefäran över limepresset. låt detta sedan svalna ganska mycket. du ska kunna stoppa ner ett finger i utan att bränna dig., men fortfarande vara varmt.
Då tar du i honungen. här går det bra med både flytande honung eller honung på burk.

Det här smakar inte godis direkt., det bränner bra i halsen och hjälper jättebra!
känns som att jag skulle kunnat ha lite mer ingefära i den, men jag hoppas det räcker för att jag ska bli bättre i halsen.

Kan ta snuva och allt det andra, men fan inte halsen. uscha. det gör ju så fruktansvärt ont när man får åt halsen.

Och jag har nog aldrig haft såna problem med halsen vid förkylning sen theo kom till världen. men det är tydligen rätt vanligt har jag läst mig till. att vi kvinnor blir känsligare i halsen och mandlarna efter barnafödande. roligt va?!

Satt vid lunchen på jobbet och bara brast rakt ut; det finns fan inget värre än att skaffa barn!
vart ganska mycket skratt vid lunchbordet. de tyckte jag hade varit lite hårt emot theo idag. :P
Först var jag ju besviken över att han inte fått vattkoppor och tyckte att det var ju jävligt dumt av honom att skaffa sig en uns motståndskraft just nu. och sen det där vid lunchen. :P

Jaja.. alla tar mig med en nypa salt så det är heeelt ok. :)

Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv. är ju faktiskt jobbigt att vara förkyld. Håller tummar och tår att jag blir bättre under natten. ikväll blire bara idol sen sussa.

attans

Det är nog inte vattkoppor. haha. nu är jag helt säker.
varenda linte knottra och rodnad är nu som bortblåst och kvar är bara min glada lilla solstråle.

Som vart överlycklig när det var dags för dagis. sprang in och lekte och kramade om en jättesöt liten unge. han verkligen älskar dagis.

Än, är det ju inte försent med kopporna. han har till på onsdag på sig. tills dess måste han få vattkoppor.!! lite fegt av honom att skaffa sig ett imunförsvar just nu. Jag menar han som brukar kunna bli sjuk bara nån nyser 200 meter ifrån honom. men att vara mitt uppi barn som har vattkoppor det bryr honom inte. då händer ingenting. som sagt.. fegt. :P

Har fått tag i numret till urologen också och de skulle ringa upp 10 i 9 sa de i telefonen. så får väl vänta tills dess då. men blir jävligt osäker nu på om det verkligen är där han har tiden. de svarade nämligen med "välkommen till avdelningen för kirurgi, urologi och öron" vilken jävla blandning. haha. jaja får väl höra när de ringer upp.

Nu väntar en arbetsdag för mig. och jag har svinaktigt ont i halsen. :S

Att gå eller icke gå.

det är frågan.

ska jag gå till jobbet imorgon eller ta bilen. om jag ska till jobbet överhuvudtaget. det beror helt på hur theos kropp ser ut. hur de små knottrorna(?) utvecklat sig.

Har sån beslutsångest om jag ska promenera eller inte, men det lutar nog mot en promenad faktiskt. man måste ju passa på när det är fint väder och väderprognosen lovar regnfritt hela dagen imorgon. så vi får se.

Imorgonkväll kommer fia och kevin eventuellt förbi också. trevligt! :) Hon hoppades på att det är vattkoppor theo har så kevin också får sig lite koppor.

Har suttit i nästan en timme och försökt få fram ett telefonnummer till urologmottagningen på sjukhuset också, men deras hemsida suger! går ju inte att få fram ett endaste telefonnummer så jag får ringa till växeln imorrn och bli kopplad.
Theo har ju en tid där imorgon. men om han eventuellt har vattkoppor vet jag ju inte hur smart det är att springa runt med det uppe  på sjukhuset. så vi avbokar tiden och hoppas få en ny inom kort.
Har inte lika stor panik över det nu som då när jag fick remissen så det är rätt lugnt.

För nya läsare kan jag bara nämna lite snabbt att vid theos 1,5-årskoll hade de svårt att hitta lillemannens småkulor. och sa att en remiss skulle skrivas om jag inte kunde hitta dom själv vid varmt bad och så. Nu kan jag se på ena sidan väldigt klart och känna att där sitter en kula, men den andra är jag inte lika säker på om den är där eller inte. har inte riktigt känt den så.. Men har han en som ramlat ner så är det ingen fara. men man bör ju endå kolla upp så de kan göra nåt åt den andra. Därför har vi en tid hos urologen.

När jag gav upp att hitta ett nummer till urologen så kollade jag på förra veckans timeout. och fy vad jag garvade. Lite roligt när robert gustavsson rullar runt i mankini och paketet nästan ramlar ut på tony irving.

Nu ska jag i alla fall sova. och förbereda mig för morgonpromenad.

fram och tillbaka

fasen nu är jag lur på om han kanske har koppor endå. han har nu 3 stycken röda små bulor liksom på ryggen. hmm.. ja det är väl bara att vänta och se vad det blir av dom.

Vi åkte iväg till farmor i alla fall. jättemysigt. theo lekte med tågbanan och bilarna och sen ut och plocka lite plommon, svartvinbär och grodor. :P lekte lite i sandlådan också och busade på.

Stannade kvar till lunch. en god sallad för mig och farmor och theo fick potatis och fisk.

Hörrni!
Nu har jag gjort mina frukostmuffinsar. de vart faktiskt helt okej.

Här har ni receptet. 

4 ägg
400 g keso
0,5 tsk svartpeppar (grovmald, har ni inte det ta lite mindre)
körsbärstomater'

Det är den enkla varianten. finns en lite mer lyxigare med grädde, bacon, linfrön, riven ost och persilja., men hade inget av det hemma just nu så det fick bli basic. ska testa de andra också nån gång.

Men det du gör är alltså att blanda äggen, keson och svartpeppar i en bunke med gaffel. sedan häller du "smeten" i muffinsformar. helst om du har teflonformar som du ställer pappersformarna i annars flyter de lätt ut pga tyngden som blir.
Fyll inte upp formarna hela vägen!! det stog nämligen inte i receptet och jag fyllde dom nästan hela vägen och de stiger ganska bra så det var smältost överallt.
ett annat tips som inte står i det recept jag hade är att låta keson rinna av en del innan ni blandar det med äggen.
de blir annars väldigt vattniga.

När du har fyllt muffinsformarna med geggan så tar du en körsbärstomat och placerar mitt på varje muffins.

In i ugnen i 20 minuter på 200 grader. klart!

Skitgott att bara äta som de är eller så steker ni på lite bacon vid sidan om eller har det som tillbehör till ja, vad som helst egentligen. skitgott vart det.

Nu ska jag slappa lite i soffan medans theo sover.




nädu.

det är nog inte vattkoppor som theo har. :/
Fasen också. jag som hade hoppats så mycket. skulle ju vara så skönt att kunna skriva bort det.

Han har fortfarande kvar dom små märkena på ena axeln och ett fram på nyckelbenet. det ser ut som en pyttepytteliten finne. jaja. ingen som vill leka med oss i alla fall för de vågar inte riskera smittan.
fegisar. :P

imorse vart det ingen sovmorgon. vaknade klockan 8 av att theo sitter i sin säng och sjunger imsevimse och lilla snigel.

Jag har trååkigt.
vet inte alls vad jag ska göra idag. hmm.. kanske åka ut till farmor en skvätt? innan jag tar itu med theos garderob? mmm.. så får det nog bli..


Mår pyton

Uscha, känner mig inte alls nå pigg och kry.

mår illa och är dötrött. endå gick jag och la mig rätt tidigt igår och fick sova fram till 10. aja. blir en tidig kväll ikväll också. trodde att jag var hungrig att det är därför jag mår illa, men kan ju inte äta för då mår jag värre. blä.

man skulle nästan kunna tro att jag är med barn. haha. men det är en omöjlighet.

Jag och theo var ut och lekte i lekparken och hade det jättemysigt. han skulle gunga, åka kana och köra tåget. 1 timme var vi ute innan det var dags att gå hem igen för att få i sig lite lunch och sova.

Har ju fortfarande inte gjort dom där frukostmuffinsarna. men ska faktiskt ta och göra dom tänkte jag. tar ju inte speciellt lång tid så jag kör nog på det nu faktiskt.

GRATTIS

Till mig själv! 2 år. :)

Och även ett stort grattis till Milton som fyller 2 år! :)

vågar man hoppas?

Theo har fått några små prickar på ena axeln och några på ryggen.. vågar man hoppas på vattkoppor?! skulle vara så skönt att ha det överstökat faktiskt.
Han börjar bli riktigt risig också. snorig och rosslig. läste nånstans att de ofta kan få¨som en liten förkylning i samband med vattkoppor så hoppas hoppas!

Håller ni tummarna?

Känns lite konstigt att man hoppas på vattkoppor på barnet sitt, men det skulle som sagt vara skönt att ha det gjort. har ju en hel del som vill boka in en lekdejt med theo när han har vattkoppor. :) fler som vill få det överstökat tydligen.

Idag har theos dagisavdelning varit på äventyr. de hade besökt en lekpark inärheten och theo lyckades att få blåöga. :P Ni vet vid rutchkanans början så brukar det vara en stång som man liksom ska inunder. den dundrade theo rakt in i tydligen... två gånger.. klantarslet mitt. så nu har han ett litet blåmärke precis på ögonlocket.

Fick en tid till barn och ungdom också. måste ju vara efterkollen på astman. stog liksom inte så mycket. har även en tid nästa vecka till urologen. kommer dock inte ihåg riktigt vilken tid, men tror det var den femte.. hmm. ja vi får la se. har han vattkoppor så kommer jag ju inte kunna gå i alla fall. tror ju knappast dom vill ha upp ett barn med vattkoppor upp på sjukhuset. :P

Nu har theo suttit och kikat på tv samtidigt som han fått en liten festis och lite ostkrokar. fredagsmys. :)
men snart ska han nog få sova lite. själv ska jag få i mig nån middag. orkar inte ställa mig och laga nån mat så det får nog bli en avokado idag igen.. hmm.. fantasi man har va? men det är det eller ägg och bacon och det vill jag inte ha eftersom jag ska ha det imorrnbitti. :)

svammel svammel.


Övernattningen

Det är så underbart när man såhär dagen efter att man lämnat bort lillgrabben får ringa och höra hur underbart det är att ta hand om Theo. :)

Behövde bara säga; ja, jag antar att det har gått bra som vanligt.
Svaret blir då; ja oooja, det är ju inga problem att ta hand om den pojken. han är så lättsam.

underbart.

Här kommer två bilder ifrån hans övernattning ute hos farmor kerstin och bosse.
Bilder är ju inte så vanligt här i bloggen, men ibland så. :)



Den här tågbanan äääälskar theo. och alla andra ungar som brukar vara ute hos farmor och bosse. det är ju ett par barnbarn och barnbarnsbarn som är där och leker och sover över.



Sen kan man passa på att mumsa lite bär också. svartvinbär är jättemumsig tycker theo.

Var faktiskt riktigt duktig och packade den där kartongen inne i badrummet. vart också rensat bland alla halvtomma schampoo och balsamflaskor som bara har stått där. så nu finns endast det som faktiskt används kvar. samma sak i badrumsskåpet med gamla hårprodukter och skit.


bästaste arbetskollegorna.. en gång till!

Ja oja! Vilken underbar arbetsplats jag har! (för det mesta)

Igår hade vi avtackning av chefen våran som ska sluta. det vart supergod middag, spex, god tårta och kareoke. skitkojj hade vi verkligen.

Jag skulle gå halv åtta och hämta theos jacka.. sen skulle jag ha åkt och handlat sedan hem för att se en film... så var min plan... om den gick i kras? oja.

Gick och hämtade jackan och när jag var påväg till bilen så bestämde jag mig för att gå tillbaka faktiskt. så vi fortsatte partajandet och blev kvar enda till 10. de andra drog på daltons och jag rymde hemåt. de ville ju såklart att jag skulle med till daltons, men icke. :P nån måtta på det hela får det ju vara. skulle ju upp idag och jobba också.

Dagen idag har gått riktigt segt. börjar få ont i halsen och är allmänt bara slö.. skulle helt klart behöva städa, tvätta eller packa ikväll, men vet inte om jag kommer orka med något av det faktiskt. kaaaaanske att jag ger mig på badrummet och alla smycken och skit. mmm.. ett stort kanske.

Nu har vi kommit hem, precis som det ser ut att dra ihop sig till ett riktigt ruskväder så det känns skönt att man är hemma. :)

uppdaterar kanske lite senare.

RSS 2.0